A szakács tudomány, és a nyelviskola Budapesten

Vannak szakmák, akiknek kifejezetten szüksége van arra, hogy nyelveket beszéljen.

Persze az soha nem jön rosszul, ha valaki beszél valamilyen idegen nyelven.

A finom ételek tudománya

Emlékszem, mikor még kamasz voltam, nem igazán érdekelt, hogy megtanuljak főzni. Nem érdekelt soha a főzés tudománya, minek is akartam volna megtanulni, hiszen anyám főzött rám.

Aztán amikor már kicsit nagyobb voltam, és főiskolára mentem, ekkor már egy két dolgot főztem is. Persze nagy dolgokat nem akartam készíteni, de a kényszer rávitt. A csajokkal béreltünk közösen egy lakást, és ott mindenki megmutathatta, hogy mit tudott. A rántottát mindenki el tudta készíteni, és egy egyszerű levest is. Aztán egyik hétvégén úgy döntöttünk, mikor már eléggé untuk a közeli étteremben lévő menüt, úgy döntöttünk, hogy ez így nem mehet tovább. Sokat gondolkodtunk, mi legyen az első kaja, amit közösen fogunk elkészíteni…végül mivel mindenki szerette a kínai kaját úgy döntöttünk, hogy azt fogunk készíteni…

A nemzetek ételei

Azóta már sok nemzet ételét megtanultam elkészíteni, hiszen van kinek főznöm. Szeretem a görög gyrost, a kínait még mindig spices-887348_640szeretem, de a thai konyhából is egy két ételt szeretek. Ami viszont biztos, hogy a magyar konyha verhetetlen, és ez a legkedvesebb a számomra. Ebben is van sok kihívás, hiszen egy jó babgulyást, vagy halászlét, vagy pedig egy pacal pörköltet nem könnyű elkészíteni…

Persze az elején én sem tudtam főzni, és rontottam is el számos ételt. A legviccesebb főzésem az egy krumplifőzelék volt. Még nagyon a kezdetek elején volt, és még nem is igazán tudtam főzni. Szóval feltettem főni a krumplit, és lelkesen elkezdtem ízesíteni ahogyan kell. Végül addig fűszereztem, amíg elsóztam. Miután nem tudtam, hogy mit tegyek, hogy elvegyem a sós ízt, úgy döntöttem, hogy felhívom anyámat, hogy segítsen.

A főzési praktikák

Mára már tudom, hogy a kissé elsózott ételen a krumpli segíthet. Ez idáig rendben is van, de az én túlságosan elsózott krumplifőzelékemen egy hadseregnyi krumpli sem segített volna. Így az volt az első ételem, ami a kukában landolt. Azon már semmi sem segíthetett.

Mára már csínján bánok minden fűszerrel, sokkal óvatosabban használom. Persze több fűszert is használok, mint akkoriban. Akkor csak sót, borsot, és paprikát használtam fő fűszerként…

Miért hasznos a nyelv

Én sajnos csak németül beszélek, de sokszor jó lenne ha angolul is tudnék. Hogy miért? Mert sok esetben találok egy jó receptet, de angolul van, és azt nem értem. Még a szótár segítségével le is tudom fordítani, de az nem úgy fordít, mintha érteném is, és lehet valamit máshogyan csinálok.

Azt hiszem hasznos lenne egy nyelviskola Budapesten, és akkor segítene ezen a gondomon.

Aki tanul nyelvet akár ez miatt is érdemes lehet, de jobb esetben egy jó külföldi munkalehetőség is jó lehet, ami még anyagilag is vonzó lehet.