Amikor a lidl újság menti meg a hétvégi ebédet

Van nálunk a családban egy régi szokás: minden vasárnap összegyűlünk valamelyikünknél, és elköltünk egy igazi, meghitt családi ebédet. Ilyenkor remek alkalmunk nyílik egy kicsit hosszabban beszélgetni, mint hét közben telefonon, és ha egy rövid időre is, de újra összegyűlünk, mint gyerekkoromban. Egy ilyen hétvégi családi ebédet egyszer majdnem sikerült elbuknunk, ugyanis bevásárlás előtt a feleségemmel fogalmunk sem volt, hogy mivel etessük meg a családot, viszont a reklámújságokat véletlenül kidobtuk. Pedig a lidl újság nagyon jól jött volna, ugyanis az van hozzánk a legközelebb, és tényleg s.o.s. kellett valamit kitalálnunk. De a találékonyságunkat így sem sikerült a világnak legyőznie!

Otthon voltunk pénteken a nejemmel este, és azon tanakodtunk, hogy mégis ugyan mivel etessük meg a családot a hétvégén. Lázas keresésbe fogtam, ugyanis emlékeztem, hogy bedobtak hozzánk nemrég egy pár reklámújságot, amiből ötletet meríthettem volna. Elsősorban a lidl újság érdekelt volna, ugyanis ott mindig jó kis akciók vannak, és egy csomó olyan termékhez is hozzá lehet jutni időről időre, amik egészen különlegesek, amikkel biztosan a hozzátartozók kedvében járhattunk volna. Azonban akármennyire kerestem, nem találtam sehol.

Megkérdeztem hát a feleségemet, hogy nem látta-e esetleg valahol, de a válasz sajnos nem az volt amit vártam. Azt mondta, hogy két nappal korábban egy hirtelen ötlettől vezérelve az asztalon lévő összes feleslegesnek ítélt papírt összefogta és kidobta. Ez azért volt különösen nagy baj, mert tegnap jártak itt a szemetesek, így még arra sem volt esélyem, hogy kitúrjam a kukából. Kicsit el voltam keseredve, mert így ötletet meríteni se tudtam belőle, és azt se nézhettem meg, hogy milyen akciók vannak. Sose gondoltam volna, hogy egy lidl újság ennyire tud hiányozni.

Bánatomban elkezdtem keresgélni az interneten, hátha találok valamit, amire tudok támaszkodni. A feleségem is hasonlóan tett, ős is nekiállt nézelődni, hátha sikerül valamit kitalálni. Körülbelül tíz perc telt el, amikor egyszer csak meglepetésében felkiáltott, és az orrom alá tolta a telefonját, hogy ezt nekem is látnom kell. Jó, hogy így tett, mert talán el se hittem volna neki, ha csak mondja. Talált egy olyan weboldalt, ami az áruházak aktuális újságait gyűjti össze, és online nézegethetővé teszi! Ennél nagyobb segítség nem is igen kellett nekem, abban a pillanatban él is felkaptam a telefonom, és elkezdtem az aktuális lidl újság lapjait böngészni.

Tulajdonképpen belegondolva így nem is lenne szükség arra, hogy nyomtatott formában megkapjuk ezeket az újságokat, mert ez a nagyszerű oldal teljes egészében kiváltja a papír alapú reklámanyagokat. Nagyszerűen ki tudtam nézni belőle, hogy most éppen mi a különleges és mi az akciós ezen a héten, és már össze is állt a fejemben egy remek kis rögtönzött recept. Innentől már csak össze kellett írni, hogy mire van szükségünk, autóba ülni, és elmenni bevásárolni. Azt hiszem, mostantól nem is biztos, hogy fogom olvasgatni a nyomtatott újságot, hanem ezt az oldalt fogom használni helyette. Mivel online nézegethető rajta a lidl újság mellett sok más áruház újságja is, így akár munkából hazafelé is meg tudom nézni és kitalálni valami újat és finomat.