Angol nyelvtanfolyam, hogy értsem a nemzetközi recepteket is

Valamikor régen már tanultam angolul, ezért alapszinten beszélem a nyelvet. De ez már régen volt és rám férne egy angol nyelvtanfolyam.

Egy ideje azt tervezgetem, hogy egy kisebb időre kimennék külföldre dolgozni, hogy megtapasztaljam, milyen az élet máshol. Nem szeretnék sokáig kint maradni, de mindenképpen ki szeretnék próbálni pár helyi specialitást, esetleg főző órákon is részt vennék. De ez még messze van, egy távoli álom, amit jelenleg nem tudok megvalósítani.

Viszont itt is vannak olyan tanfolyamok, ahol más országok konyháival ismerkedhetünk meg. ezeket a tanfolyamokat általában az adott ország szakácsai tartják, természetesen angol nyelven.

Ezek egyébként elég interaktív tanfolyamok, ugyanis a résztvevők együtt főzhetnek a tanárral, minden alapanyag benne van az árban, a foglalkozást tartó séf pedig megosztja az apró taktikákat a résztvevőkkel, hogy vissza tudják adni az ország ízvilágát és autentikus ételeket tudjanak készíteni.

Ezek a foglalkozások angolul zajlanak. Nem vagyok benne biztos, hogy a nyelvtudásom elég jó ahhoz, hogy részt vegyek ilyen kurzusokon, ezért döntöttem úgy, hogy idén nyáron angol tanfolyamra fogok járni és végre elkezdek rendesen nyelvet tanulni.

A nyelvoktato.hu oldalon néztem meg, hogy jelenleg milyen lehetőségek vannak. Mert nem mindegy hogy milyen tanfolyamot választ az ember. Annak ugyanis illeszkednie kell az igényekhez és a gondolkodáshoz. aki például szóban szeretne jobban kommunikálni, az ilyenkor egy beszéd alapú kurzust választ, aki tudja, hogy inkább írásban kommunikálna, az pedig megint egy másfajta nyelvórára fog eljárni.

Az, hogy egy kurzus esetleg a beszédre alapoz, nem azt jelenti, hogy nem foglalkoznak semmi mással, de főként a beszédre gyúrnak itt a résztvevők.

Nekem az online oktatás is szimpatikus, ugyanis itt nem kell megjelenni az órákon, a teljes oktatás online anyagok segítségével zajlik. Ezt mindenki az egyéni szabadidejéhez mérten tudja végigcsinálni és az otthona kényelmében tud készülni. Én egy ilyen kurzust szeretnék majd elvégezni.

Már jócskán benne vagyunk a nyárban, ezért is kezdtem el keresgélni, hogy még a nyáron végig tudjak csinálni egy ilyen kurzust.

Mindennek a nyelvoktato.hu oldalon néztem utána, ugyanis itt véleményeket is lehet olvasni , amik megkönnyítik a választást, minden nagyon jól össze van szedve.

A nyelvtanulás nehéz, sokszor a saját nyelvemen is nehezen fejezem ki magam, de szeretnék más kultúrák ételeivel is megismerkedni, ezért pedig bőven megéri több időt fordítani a tanulásra. Az angol nyelvtanfolyam pedig biztos, hogy nem fog hátrányomra válni.

angol nyelvtanfolyam
angol nyelvtanfolyam