Babakocsi és streetfood

Mindenki ismeri azokat a gyrososokat, akik a körúton kiabálva próbálnak becsalogatni az éttermeikbe, hogy aztán egy zsíros, lilakáposztával, vagy csalamádéval teletömött kritikán aluli gyrost tegyenek elénk, igaz, nagyon olcsón. Az ilyen ételek is hozzátartoznak a fővárosunk gasztronómiai életéhez. Persze ezeknél ezerszer jobb, magasabb színvonalú ételeket találhatunk, ha egy kicsit beleássuk magunkat a pesti streetfoodosok világába.  Most már egyre több olyan üzlet van, ami túlmutat a szokásos hamburgeres, hot-dogos, gyrosos képen, és sokkal izgalmasabb ízeket kínál, például tacok, burritok, sós gofrik, elviteles sushi falatok, töltött kürtőskalácsok képében. De nekem ezek mellett az újítások mellett mégis a szívem csücske a gyros, amit Pest összes kis gyrososánál máshogyan készítenek el.

Azthiszem, megtaláltam életem legjobb streetfoodját, babakocsivásárlás közben

Az egész úgy kezdődött, hogy nálunk most nagyon aktuális ez a baba téma, és elmentünk babakocsit venni. Sokat böngésztem a babakocsi kínálatot és trendeket az interneten, míg végül ráakadtam álmaim kocsijára a babakocsik.hu oldalon.
Hiába szállítanak házhoz, nekem valahogy kell az az érzés, hogy a kocsit én is meg tudjam fogni, meg tudjam nézni, kit tudjam próbálni. Bár van garancia, és biztos vagyok benne, hogyha ne nyerné el a tetszésemet, vissza is postázhatnám, de nem bíztam a véletlenre a dolgot. A legjobb barátnőmmel felkerekedtünk, hogy utánajárjunk a babakocsinak, és kiválasszuk a megfelelőt. Ő már igazi szakértő, hiszen neki már van egy kislánya, és ő is innen vette a második babakocsiját, miután az első totálisan tönkre ment, utána nem bízta a véletlenre a dolgot, megbízóbb szakboltot keresett, így talált rá a Babaverda áruházra.
De nem is ez a lényeg. A boltjuk Csepelen van, ami tulajdonképp nem egy nagy táv, el is kirándultunk oda. A bolt maga egészen bájos, az eladók nagyon kedvesek, és készségesen válaszoltak minden kérdésemre. A babakocsi, amit online választottam, egy nagyon szép, és jól felszerelt darab. Prémium minőségű, a legmodernebb technikával készült, és nekem nagyon tetszik a színe is, rózsaszín és fehér. A fehér kényes szín, és mivel a tájékoztató elég részletesen leírta, milyen kiegészítői vannak, hogy van mózeskosár hozzá, autós ülés, és sportülés, pelenkázó táska, esővédő, bevásárlókosár alul, már csak arra voltam kíváncsi, hogy hogyan is tudom majd tisztítani a babakocsi szövetét, ha mondjuk vizes lesz, és az eső foltot hagy, vagy ilyesmi. De tulajdonképp erre sem lesz gondom, mert kívülről vízlepergető, csak le kell törölgetnem. Tökéletes.
Megmutatták, hogyan kell összecsukni, bár arról videó is volt fent az interneten. Elkezdtem tologatni, fordulgatni vele, a nagy, könnyen irányítható kerekek pedig meggyőztek, hogy ez nem fog kitörni, mint ahogyan a barátnőm első kocsijával történt. Könnyű kocsi, nem lesz megterhelő tologatni úgy sem, ha a baba benne van. A mózeskosár is leszedhető, a sportülés pedig két irányban is felszerelhető. Kompakt kis kocsi, nem különösebben nagy, csak éppen annyira, amennyire arra szükség van. ennek nagyon örülök, mert a házban, ahol lakunk, elég kicsi a lift, és igazán nem akarom felcipelni a lépcsőn gyerekestül, vagy lent hagyni, esetleg két darabban felvinni a lakásig. Bár azzal sem lenne baj, mert könnyen össze lehet csukni. De így mindenképpen jobb.
Az autósülés is pont tökéletes, igaz, nekem nincs jogosítványom, így a mindennapokon a tömegközlekedésre vagyunk utalva, de hétvégenként jól fog jönni, ha családostul megyünk valahova.

A babakocsival és a kiszolgálással is megelégedve távoztam, és nem gondoltam, hogy ez a nap lehet jobb is, de mégis lett.
Hazafelé ugyanis nagyon megéheztünk, így úgy döntöttünk, hogy hódolunk a kalandvágyunknak, és a közelben keresünk egy eldugott kis kifőzdét, vagy gyrosost, vagy valami ilyesmit.
Találtunk is egy egészen apró gyrosot, ahova betértünk enni, de én ilyen finomat még nem ettem! Ez hasonlított a legjobban arra, amit Görögországban készítenek. A hús nem volt túl zsíros, a zöldségek is frissek voltak, és a szósz sem az a szokásosan összedobott tejföl ízű vacak volt. Szóval végül nem csak életem babakocsiját, hanem életem gyrosát is sikerült megvennem aznap. Azt hiszem, megvan az új kedvencem, és továbbra is követem az elvemet, hogy nem csak felkapott éttermekben ehet jót az ember.