Egy étteremnek is jól jöhet egy vállalatirányítási rendszer

Egy étterem üzemeltetése csak a filmekben meg a fantáziánkban könnyű dolog, valójában meglehetősen embert próbáló feladat. A mozivásznon remekül néz ki, hogy a gazdag étteremtulajdonos csak besasszézik a vendégtérbe, mindenki mosolyogva köszönti, és neki csak annyi a dolga, hogy egy-két emberét kicsit kiigazítsa, aztán minden megy a maga útján. A valóságban egy laikus el sem igen tudja képzelni, mi mindent kell folyamatosan kézben tartani, mennyi tényezőre kell állandóan odafigyelni. És ha mindezt profi vállalatirányítási rendszer nélkül próbálod elintézni, akkor számolj vele, hogy rövid időn belül beleőszülsz. Erre magam is csak későn jöttem rá, de szerencsére sikerült megtalálni a célnak leginkább megfelelő ERP rendszert, hála az uzletiszoftver.com-nak, és az ő szakértelmüknek.

Egy kedves ismerősömmel beszélgettem, aki szintén ebben a csónakban evez, és neki panaszkodtam, hogy mennyire nehéz minden egyben tartani. Figyelni a készleteket, a beosztásokat, ügyelni az asztalfoglalásokra, a házhoz szállítós megrendelésekre, és ezek tényleg csak azok a dolgok, amik az alapvető működéshez kellenek. Még nem is említettem a levelezést, a tárgyalásokat, és a kismillió egyéb teendőt. Eleinte igyekeztem azzal megoldani mindent, amim volt: Excel, ingyenes e-mail fiók, memók írása, stb. Szóval minden olyan, amit mai szemmel nézve már csak az “ősember” használ. Ennek a barátomnak volt egy olyan javaslata, hogy egy vállalatirányítási rendszer rengeteget segítene a dolgomon, ő is azt használ. Mondtam neki, hogy oké, de én egyet sem ismerek, olyat meg pláne nem, amit egy étterem is tudna használni. Mondta, hogy semmi baj, menjek fel az uzletiszoftver.com oldalra, vegyem fel velük a kapcsolatot, és ők majd tudni fogják a tutit. Nos, voltak kételyeim, de úgy voltam vele, hogy egy próbát megér.

És milyen igaza volt a barátomnak! Az uzletiszoftver.com egy olyan vállalkozás weboldala, akik kifejezetten vállalatoknak, vállalkozóknak kifejlesztett szoftverekkel foglalkoznak, többek között az emlegetett vállalatirányítási rendszerekkel is. Nekem, mint ügyfélnek csak annyi a dolgom, hogy megadom az elérhetőségeimet, és egy ingyenes tanácsadás során a program-adatbázisukból megmutatják nekem azokat az ERP rendszereket, amik a leginkább megfelelőek lennének a céljaimnak. Megdöbbentő profizmusról tesz tanúbizonyságot az egész szolgáltatásuk felépítése, ráadásul, mint kiderült, rengeteg fejlesztővel állnak kapcsolatban, így a szoftverek megvásárlásában is tudnak segíteni, nem csak a kiválasztásban. Ekkor beláttam, hogy a barátomnak teljes mértékben igaza volt, és én is felvettem ezzel a céggel a kapcsolatot.

A fél órás megbeszélés, amire végül elmentem, nagyon profi, üzleti, de mégis kötetlen volt. A csapat nagyon rendes, és az én személyes igényeimet maximálisan szem előtt tartva nézték át az adatbázisukat, hogy melyik lehet a nekem leginkább megfelelő vállalatirányítási rendszer. Végül ki is választottuk az egyiket, amivel a meglévő problémáim 90%-át összpontosítani tudom erre az egy felületre, nem kell számtalan különböző egyéb programot és kőkorszaki megoldást használnom többé. Már most úgy érzem, hogy abszolút megérte a befektetés. Ha már látszik, hogy egy fél éven belül mennyi időt és energiát tud nekem és a csapatomnak megspórolni a vállalatirányítási rendszer, biztos vagyok benne, hogy mindenki másnak is csak teljes mellszélességgel ajánlani fogom az uzletiszoftver.com oldalt és a mögötte álló kiváló szolgáltatást.