Egy gasztronómia őrült konyhatervezése nem mindig egyszerű

Mindig a gasztronómia szerelmese voltam. Már kicsi koromtól kezdve imádtam megtanulni minden a nagyszüleimtől és a szüleimtől is. Aztán ahogyan egyre nagyobb lettem már elkezdtem kísérletezni, kipróbálni magam önállóan is a konyhában.

Később elkezdtem kisebb főző és sütőtanfolyamokra járni. Ahol megtanulhattam különböző trükköket, más nemzetek különlegességeit is. Ezeket a helyeken mindig imádtam főzni, olyan szép nagy és tágas volt a konyha, a konyhapult. Mindennek megvolt a helye, szinte pár perc alatt rendbe hoztuk az egészet.

Az eddigi albérletünkben pedig valahogy sosem találtam a helyemet a konyhában. Akármibe kezdtem bele a végén minden csak útban volt és soha semmit nem találtam meg, hiába én pakoltam el az eszközöket és az alapanyagokat is. Most viszont eljött az ideje annak, hogy megtervezhetem a saját konyhámat. Nem régiben vettünk egy teljesen üres lakást, ahol minden én tervezhetek el, hogy hol legyen, milyen legyen stb.

A konyha szerintem (és mint később kiderült mások szerint is) egy olyan részét képezi a lakásnak, amit nem sűrűn akar átalakítani az ember, de nagyon nehéz elsőre eltalálni a tökéletes koncepciót. Ezért tudtam, hogy egy pici segítségre szükségem lesz. Szerencsére a közvetlen környezetemben van egy nagyon jó ismerősöm, aki lakberendezéssel is foglalkozik. Na arra persze nem kértem meg, hogy tervezze meg az egész konyhámat, csak hogy adjon tippeket arra, hogy hogyan tervezhetem meg profin. Ő javasolta nekem a http://konyhabutorom.hu/ oldalt. Ahol össze vannak gyűjtve egy helyre azok a szempontok, ami nagyon fontos egy konyhában, és nem árt odafigyelni rá a konyha tervezésekor.

Az oldalon olvasottak csak megerősítettek abban, hogy ez egy komoly megtervezést igénylő feladat. Főként a konyhabútor kiválasztása. Az első pillanattól nem volt mondjuk kérdés számomra, hogy amerikai konyhás kialakítást szeretnék, mert szükségem van egy hatalmas munkapultra.

Aztán rávilágítottak arra is, hogy a konyhabútor választásnál figyelembe kell vennem, hogy régebbi fajta, vagy új modern stílusú bútorokat szeretnék. Viszont a közös mindegyikben az, hogy strapabíró legyen. Színek tekintetében nem ragaszkodom egy konkrét színhez, nagyon szeretem a teljesen fehér konyhákat, de tudom, hogy ez csak ideig óráig maradna teljesen fehér.

Nem volt egyszerű, de a tanácsoknak köszönhetően belekezdtem a tervezésbe. Adok magamnak pár hetet, amíg teljesen letisztul, hogy mit is akarok, de az biztos, hogy ez az oldal sokat segített.