Egy jó foodie mindig felkészülten utazik

Mint minden rendes magyar foodie, mi is minden évben meglátogatjuk a Gourmet Fesztivált Budapesten. Ez nem csak arra jó alkalom, hogy igazán különleges ételeket kóstolhassunk, hanem általában erre az időszakra időzítjük a rokonlátogatást is, hiszen Szeged és Budapest nem éppen szomszéd városok, így ritkán jutunk el a fővárosba.

Ezért minden év májusában kiveszünk egy hét szabadságot, és útnak indulunk Budapestre. Az utat persze mindig hosszas készülődés előzi meg. Megvesszük a jegyeket, egyeztetünk a rokonokkal, összeírjuk, milyen programokon szeretnénk részt venni. Az előkészületek során valami persze mindig kifelejtődik, így történt ez idén is.

Már a megpakolt kocsiban ültünk, úton az autópálya felé, amikor eszünkbe jutott, mi maradt ki: az autópálya matrica vásárlás! Szerencsére a barátomnak eszébe jutott, hogy egy ideje online is megtehető az autópálya matrica vásárlás, így míg ő vezetett, én gyorsan megnyitottam a telefonomon a https://www.autopalyamatrica.hu weboldalt és megvettem a matricát. El se hittük milyen gyors és egyszerű. Csak kiválasztod a járműkategóriát, az időtartamot, és a rendszámot, kifizeted online, és ha megérkezik a visszaigazoló e-mail, már nincs is más teendőd, mint ráhajtani az autópályára. Az egész pár perc, megteheted otthon, vagy a kocsiban is. Valószínűleg még sosem volt ennyire kényelmes az autópálya matrica vásárlás.

autópálya matrica vásárlás

 Így nemsokára már süvítettünk is Budapest felé, átadva magunkat a tervezgetésnek. A barátom a chiliket tervezte végigkóstolni, én pedig tortakülönlegességekről álmodoztam. Szerencsére nem volt több bökkenő, az út simán ment, mi pedig néhány óra múlva a fesztivál nyüzsgésében találtuk magunkat. Összefutottunk néhány szegedi ismerőssel, akik, mint kiderült, körülbelül egy időben indultak velünk, mégis sokkal később érkeztek a fesztiválra. Mint mesélték, idén spórolni szerettek volna a matricával, így kerülő úton jöttek. A megélt fáradalmak miatt viszont úgy döntöttek, többet nem kockáztatnak, és mi helyeseltünk. Sörözésre invitáltuk őket, de ők inkább visszamentek a szállásukra pihenni. Mi pedig megfogadtuk, hogy jövőre sem hagyjuk ki az autópálya matrica vásárlást.