Éttermi menü, ételszállító… shiro bukósisakok

Olyan szomorú idő van ma. Még amikor felkeltünk sütött a nap, de mostanra beborult az ég. Persze tudom, hogy majdnem december van, és ennek van itt az ideje, de nem szeretem, hogy minden szürke.

Az évszakok

Észrevetted te is, hogy decemberben eltűnnek a színek? Minden olyan szürke lesz, és ezért is lesz az ember olyan morcos. Minden egyhangú, nincsenek színek, mindent egyformának látunk. Ez nem a tél miatt van, hiszen ha minden fehér, az más. Lehet, hogy már most érzem a D-vitamin hiányát? Pedig még csak pár napja van ez az időjárás. Mi lesz akkor majd később?

Vannak időszakok, amikor az ember jobban észreveszi a változást, és jobban észleli. Nem is tudom, hogy mi lenne jobb, ha esne a hó, és minden fehér lenne már most, vagy ez a szürkeség. Nem szeretek fázni,  viszont azt nagyon szeretem, amikor decemberben minden fehér, hiszen akkor ennek van az ideje.

December hó nélkül

El sem tudom mondani milyen érzés, ha december hó nélkül van. De azt gondolom, nem vagyok ezzel így, hiszen sokunknak ez az érzése.

Emlékszem, mikor gyerek voltam, a szüleim sokat meséltek az igazi télről, amit azóta sem tapasztaltam meg nagyon. Hogy az milyen? A te szüleid meséltek róla, hogy milyen volt 50-60 évvel ezelőtt a tél? Nekem azt mondták, hogy igen csak hideg volt, előfordult a -20 fok is, bár ilyen azért előfordult az elmúlt időszakokban is, de a hó…az nem. Azt mesélték, hogy volt hogy méteres hó volt, és hogy olyan magas volt, hogy ellepte őket. A felnőttek utat vágtak a hóba, azért, hogy közlekedni tudjanak. Nem mókás? Szerintem a gyerekek ma is örülnének neki. Még annak is, ha valakinek van lova, akkor szánnal mennének iskolába. Nem lenne jó móka? Bár abban biztos vagyok, hogy a közlekedés leállna, hiszen ha manapság leesik 10 cm j, már az is elég. Bár sokszor még annyi sem kell ahhoz, hogy káosz legyen. Te nem tapasztaltad ezt?

A mai időjárás

Valahogy nem találom a helyemet ma. Nincs semmihez kedvem. Persze alap dolgokat meg kell, hogy csináljak, de azt hiszem ma nem leszek igazán hasznos…

Persze szokás szerint, a mosógép az már működik, már túl is vagyok egy adag mosásán. Persze egy 5 tagú családnál ez azt hiszem normális. Legalább is akivel beszélgettem eddig, az azt mondta, hogy ne aggódjak, mindenhol így van.

Na miután a gyerekek esznek az iskolában, úgy döntöttem, nem főzök. Ritkán van ilyen, de ma azt mondtam, nem érdekel.

Úgy döntöttem, hogy rendelek egy finom pizzát, és azt fogom ebédre enni. Amúgy is egyedül vagyok itthon, így nem akarom túlzásba vinni, elég lesz majd vacsorán gondolkodni.

Még a csúcsidő előtt felhívom őket, inkább legyen itt fél órával hamarabb, minthogy éhes lennék, mint később. Múltkor a munkahelyemre rendeltünk, de annyit kellett ebéd időben várni, hogy azt hittem soha nem eszünk. Motorral hozták ki még néztem is, hogy nem fagy le róla…persze szokás szerint hangosan gondolkodtam, de a srác közölte, hogy van neki tuti jó shiro tea-1040677_640bukósisakja, és így nem. Na gondoltam is, nekem aztán beszélhet róla, nem ismerem őket…

Mindegy, a mai szürkeség úgy látszik maradni fog, így az én
kedvem sem biztos, hogy jobb lesz, de azt hiszem egy forró tea segíthet ezen, így megyek is, és készítek egyet magamnak.