Főzős blog után majdnem átnyergeltem takarítósra

Kislány korom óta imádok főzni. Ez mindig rendkívül meghatározó része volt az életemnek. Mindig ezt láttam az édesanyámtól és nagymamámtól, ezért egyértelmű volt, hogy én is ügyeskedni fogok ezen a téren. Nagyon hamar bele is tanultam a sütés-főzés rejtelmeibe és talán ennek a korai kezdésnek hála, soha nem éreztem azt tehernek, hogyha össze kellett dobnom egy csirkepörköltet, vagy valami rakott zöldséget a sütőben. Annyira élveztem és élvezem is az ezzel való foglalkozást, hogy kikapcsolódásként élem meg, nem pedig feladatként. Aztán ahogy egyre többet tudtam, úgy tudtam egyre inkább alakítani a saját stílusomat is ezen a téren és hát úgy alakult, hogy ennek valahogy mindig nagy sikere volt a családban és a baráti körben. Úgyhogy végül baráti unszolásra odáig jutottam, hogy minden finomságomról blogolok, vagy vlogolok, mert hiszem, hogy ezeket az egyszerű finomságokat bárki meg tudja csinálni, csak a legtöbben félnek beleugrani.

A főzés mellett mindenféle ügyes-bajos háziasszonyi teendőimnek is igyekszek mindig valamilyen okos formában eleget tenni. Ez alatt mondjuk azt is értem, hogy amivel csak lehet trükközök és addig keresgélek valamilyen egyszerűsített megoldást, amíg nem találok. Az utóbbi időben egészen rákaptam az olyan ezeréves házi praktikák felkutatására, amiket már a dédanyáim is használtak / használhattak, csak most újra kezdi őket felfedezni a világ a környezetbarátságuknak köszönhetően. Számomra ezekben mindig az volt a kérdés, hogy vajon tényleg beválnak-e ezek a módszerek és valóban vannak-e olyan jók, mint a kemikália alternatíváik. Majdnem át is nyergeltem ennek a blogolására, de talán ez majd akkor fog eljönni, ha teljes képet kaptam a lehetőségek tárházáról, na meg a hatékonyságukról.

Korábban nem érdekelt az ilyesmi, megvolt a jól bevált webshopom és onnan rendeltem mindent. Illetve van, amit még most is onnan szoktam. Tisztítószer nagyker. Ennyire egyszerű az egész. Ugyanis ma már vannak olyan webáruházak, akik nagy tételben tudnak direktben a gyártótól rendelni és mégis, egyszerű magánemberként is lehet tőlük vásárolni – nagyker áron. Mindig keresem-kutatom az ilyen lehetőségeket és kitartásomnak köszönhetően meg is szoktam találni. Az egész azért jó dolog, mert mindent meg lehet rendelni egy tetszőleges okos eszközről. Tökmindegy, hogy a laptop vagy a tablet, vagy esetleg egy telefon, ami jobban kézre áll, legyen internet és már hozzák is a “szajrét”. Ráadásul az, hogy nagyker áron, szerintem abszolút a top. Nincs olyan áruház, hiper-szupermarket, ami ezzel versenyezni tudna.

Ráadásul én egyébként is azt vallom és ebben meg is erősödtem az elmúlt néhány hónap bezártsága során, hogy jobb rendszer az, amikor 1-2 hétre előre gondolkodva, vagy akár még hosszabb távra előre tekintve megyünk el bevásárolni és egy részletes, tételes lista alapján szedjük össze azokat a dolgokat, amikre tényleg szükségünk van vagy lehet. És nem ugrunk be minden apró vacakért minden nap, hogy aztán elcsábuljunk olyan dolgokra, amikre egyébként a világon semmi szükségünk. Ezzel azt gondolom, hogy elég sok pénzt meg lehet fogni és zsebben lehet tartani, szemben mondjuk a mindennapos boltlátogatás esetében.

Amit még külön jónak tartok ebben a rendszerben, hogy van idő végignézni a termékeket – amik persze nagyker lévén elképesztően széles választékban vannak jelen – és összehasonlítani őket. Olyan szempontok is feltűnhetnek, amik egyébként egy egyszerű, hétköznapi bevásárlás során nem feltétlenül jönnek elő. Például hogy az adott termék mennyire illeszkedik a most annyira népszerű “környezetbarát” vonalba. Ez a fajta biopiac egyébként is meglehetősen gyerekcipőben jár még itthon, éppen ezért érdemes a neten utánamenni a dolognak, mielőtt ténylegesen őrületes vásárlásokba kezdünk. De ha már tájékozottak vagyunk a témában, irány a nagyker oldal, ahol simán megtalálhatjuk az általunk keresett, minden mentes, mindenre is alkalmas, világot is megtisztító univerzális, biokemikáliát. Na jó, persze hogy csak viccelek, ilyen tényleg csak a mesékben létezik. De azt komolyan gondolom, hogy kellő tájékozottsággal és nyitottsággal a nagyker árakkal nem szállhat szembe semmi, akkor is, ha tisztítószerekről van szó, de igazából akkor is, ha bármi másról.

Tisztítószer nagyker