Gyógyszer után lakoma

Előfordul időnként, hogy egy-egy gyomorgörcs, székrekedés tönkre teszi a nyaralást, vagy épp a kajára szánt időnket. Pedig az étkezés egy sarokköve hétköznapjainknak és utazásainknak, szabadidős tevékenységeinknek is. Ezért aztán elég fontos, hogy minden rendben legyen velünk ilyen téren és a negatív behatásokat minél előbb megszüntessük, hogy minél hamarabb ismét vissza térjen a rendes kerékvágásba.

Pár hónapja böngészgettem az interneten és akkor találtam rá a Drotaverin nevű készítményre. Egészen megtetszett az, amit róla olvastam, ezért azonnal utána is jártam gyorsan a dolognak a háziorvosnál. Mint kiderült nem tettem rosszul. Alapvetően egy erős gyógyszerről beszélünk és az ilyeneknél mindig kérjük ki háziorvosunk szakvéleményét, ugyanis komoly mellékhatásai lehetnek, és ha nem megfelelően használjuk az ilyen típusú készítményeket, akkor akár súlyos problémákat is okozhatnak. Az előírás szerinti használat viszont biztonságos, és így legalább tudjuk, hogy miére is fogjuk tudni felhasználni pontosan az adott szert.

Jelen esetben például vese, máj vagy szív problémákkal küzdők leve nem használhatják a gyógyszert, sőt a 6 év alatti gyermekeknek is más készítményt kell adni szükség esetén, ugyan is az ő kezelésükre sem alkalmas. Szerencsére én egyik kategóriába sem tartozom bele, viszont allergiám az van, és ebben az esetben 6 összetevőt kellet leellenőriznem, míg kiderült, hogy nyugodtan használhatom a Drotaverint. Persze megérte az időt, hiszen ha csak egy esetben is lett volna átfedés, akkor elég csúnyán keveredhettem volna ki a dologból.

Összességében kiderült, hogy nem tartozom azok közé, akik el vannak tiltva a gyógyírtól. Mint később kiderül ez óriási szerencse, ugyanis alig egy hétre rá komoly gyomorgörcsim támadtak, ugyanis az egyik étteremben ahol ettem elfelejtettek feltünteti egy allergént, ami természetesen bele került az ételembe és szép kis patáliát csapott az emésztőszervrendszeremben. Szerencsére ekkorra már hallottam a fent említett ellenszerről, így mindössze annyit csináltam, hogy felhívtam a háziorvosom, vázoltam neki a helyzetet és megkérdeztem, hogy alkalmas-e a helyzet arra, hogy kipróbáljam a pirulákat. Mivel igent mondott, így rohantam is a konyhába, illetve csak vonszoltam magam bevettem az első bogyót. Nagyjából egy óra telhetett el és máris enyhült a szenvedésem, így elmondhatom, hogy kifejezetten gyorsan hatot nálam a szer. Ráadásul mellékhatások sem jelentkeztek, pedig azokból volt pár, ami említésre méltó lehet. Például kifejezetten kellemetlen lett volna, ha kiderül, hogy mégis allergiás vagyok, de a fejfájás, székrekedés, émelygés, hányinger sem tűntek csábító lehetőségeknek. Mint mondtam szerencsére semmi ilyet nem tapasztaltam, így pár nap múlva már ismét szabadon élvezhettem az étkezés örömeit.

Mivel szeretek enni, így muszáj sportolnom is és bár kifejezetten utálok úszni néha még is megteszem, hogy elmegyek egyet, mivel állítólag jó az ízületeknek és barátnőm nagyon szeret a vízben lubickolni, szóval jó közös program is. A hideg vízben viszont gyakran begörcsöl a lábam és ilyenkor van, hogy napokig óvatosnak kell lennem, mert egy rossz mozdulat és máris nyújthatok. Mint kiderült az ilyen hagyományos izomgörcsökre is jó megoldást jelenthet a Drotaverin, így szerencsére nem csak az evés, hanem a sportolás elősegítésére is alkalmas. Sőt a betegtájékoztatóból az is kiderül, hogy a hölgyek minden hónapban bekövetkező kellemetlen napjain is tud segíteni, ha szükséges, bár gyakorlati tapasztalatom ezzel kapcsolatban nincs- szerencsére.

Mi a tanulság? Alaposan járjunk utána, hogy az adott helyen ahová beültünk étkezni, milyen allergének kerülhetnek az ételünkbe és válasszunk körültekintően, mind éttermet, mind kaját. De a biztonság kedvéért mindig tartsunk magunknál egy görcsoldót is, hiszen sosem lehetünk kelég óvatosak. Szerencsére az én esetem egy átlag hétköznap történt, de képzeljük el mi lett volna, ha a nyaralás közepén esik meg. Rengeteg plusz időt és energiát igényelt volna, és legalább 1 napot teljesen tönkre tett volna. Megéri előre gondolkodni. Ráadásul a gyógyszer több mindenre is jó, ezért több helyzetben is jól jöhet. Ha ennyi érv elég is volt, akkor is fontos még hozzá tennem, hogy a patika előtt a rendelőbe szaladjunk, és ott kérjünk véleményt, nehogy pórul járjunk.