Ha egy jót szeretnél enni, készítsd el magadnak otthon!

A párommal imádunk enni. Szokásos rituáléink közé tartozik heti egy-két alkalommal elmenni valamilyen felkapott, vagy éppen ismeretlen vendéglátóipari egységbe, legyen az étterem, kávézó, kifőzde vagy éppen kürtöskalács-sütő.

Mióta betört ez a fránya járvány, nincsen lehetőségünk elmenni és randizás címén kóstolgatni, a házhoz rendelés pedig nem ugyanaz. Elég rosszul érintett minket, hogy nem mehetünk sehová, de gondolom ezzel mindenki így van. A lehetőségek hiányában otthon maradunk (ugye…) és tévézünk, vagy gépezünk, én pedig rászoktam az online shoppingra.

Igyekszem persze olyan dolgokat venni, amik feldobják az itthon töltött időt. Eleinte edzős kellékeket kerestem, mostanra viszont már addig jutottam, hogy tanulok itthon főzni, így pótlom a vendéglátósok hiányát.

Találtam egy klassz webáruházat (www.expresszbolt.com), ahol mindenféle hasznos eszközt be tudok magamnak szerezni, az edzős cuccoktól kezdve a konyhai kiegészítőkig. Első vásárlásom egy gumiszalag szett volt, amellyel itthon tornázhatok online edzéseken. Mellé rendeltem még az expresszboltból szétszedhető fitness hullahopp karikát és step padot, állítható magassággal. Ez volt az én kezdő szettem, ezért fizettem kb 16 ezer Ft-ot. A fizetés kényelmesen történt bankkártyával, a házhozszállítás 1500 Ft-ba került. Még a fizetés gomb megnyomása előtt előugrott egy kis ablak, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy ha első vásárlás előtt állsz és regisztrálsz, kapsz 5% kedvezményt az első vásárlás árából, így rögtön regisztráltam is. Később vettem csak észre, hogy 19.990 Ft-os vásárlás felett a házhozszállítás ingyenes. Na nembaj, majd legközelebb…

www.expresszbolt.com

És lett is legközelebb, mert nagyon bejöttek nekem ezek a sportszerek, főleg, hogy ilyen könnyen jutottam hozzá. Nem kellett kitennem a lábam a lakásból (igaz akkoriban még a sportáruházak is zárva voltak).

Emlékeztem, hogy a www.expresszbolt.com-on láttam konyhai felszereléseket is. Rákerestem a webáruházban, és a lehetőségek tárháza nyílt meg előttem! Már az elején említettem, hogy imádok enni, de főzni még nem nagyon tanultam meg. Viszont a karantén rávett engem, hogy egyéb program híján belevessem magam a házi gasztronómiába.

Az egyik kedvencem az olasz konyha és a tésztaételek. Eddig a konyhai tudásom maximum abban merült ki, hogy kifőztem a száraztésztát. A www.expresszbolt.com-on vásárolt kézi tésztakészítő géppel azonban most már otthon is tudok majd lasagnet, raviolit, tortellinit, tagliatellet, csuszát, cérnametéltet, széles metéltet készíteni. Ha mégsem jönne be, és bénáznék a géppel, akkor 14 napos termék visszaküldési jogom van, így kipróbálás után vissza is tudom juttatni a boltnak a terméket.

A tésztagép mellé rendeltem még gofrisütőt, mert a páromnak a nutellás-tejszínhabos gofri a kedvenc reggelije, azt mindenképp szeretném neki elkészíteni! Szerencsére ez is akciós áron volt épp az expresszboltban, így rögtön kosárba is dobtam. Rendeltem még mini elektromos konyhai aprítót, mert a szószok keveréséhez, fűszerek aprításához és kisebb húsok feldolgozásához ez a gépecske elengedhetetlen, kézzel pedig sosem voltam képes szépen aprítani. Szóval ez egy kötelező darab a kezdő séfek konyhájában. Már csak egy tétel volt hátra, a késélező, mert az összes késem teljesen él nélküli, talán ezért sem tudok aprítani?! Mindegy is, mert beszereztem az alap felszereléseket, így semmi sem állíthat meg, hogy elkezdjem a konyhatündér karrierem.

A rendelésem leadása után megint kaptam kedvezményes kupont, így jutányos áron jutottam hozzá a konyhai felszerelésekhez és még a házhozszállítás is ingyenes volt, mert elértem a 19.990Ft-os értékhatárt. A rendelésem leadása után 3 nappal kézhez is kaptam a csomagomat, amiben minden hiánytalanul benne volt. Kipróbáltam a gépeket, elsőként a tésztakészítőt teszteltem. Miután rájöttem, mennyire könnyű ezzel tésztát gyúrni, eszem ágában sem volt visszaküldeni a boltba!

Mióta van időm a konyhában alkotni, egyre finomabbakat és egészségesebbeket eszünk. A párom gyakran megjegyzi, hogy milyen jót tett nekünk ez a karanténos időszak.

Azért én már vágyom vissza a régi kedvenc éttermeinkbe, de vígasztal a tudat, hogy sokféle ételt már én is el tudok készíteni otthon magunknak, a jól felszerelt konyhánkban!