Hogyan könnyítette meg a teafa olaj a vacsora utáni mosogatást?

Szinte minden héten szoktam áthívni barátokat vacsorára, ahol mindig valamilyen idegen ország konyhájából választok ki egy-egy nemzeti ételt, amit elkészítek. Igyekszem mindig olyan menüt összeállítani, amit még garantáltan nem kóstolt senki. Általában 4-5 vendég szokott lenni, így ennyi embernek bevásárolni, egy két fogásos vacsorát megfőzni, majd mindezek után eltakarítani nem kis feladat. De állok a kihívások elébe, ráadásul a jóllakott, elégedett arcok kárpótolnak a sok bajlódásért.

De a mosogatás soha sem volt a kedvencem, már csak azért sem, mert eléggé érzékeny a bőröm, és a mosogatószer, hiába is veszem meg a legkíméletesebbnek reklámozottat, mégis mindig kikezdi a kezemet. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy a saját kezembe veszem az irányítást, és házilag készítek magamnak mosogatószert. Találtam is az interneten egy jó receptet hozzá a humanityaruhaz.hu/termek/teafa_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj oldalon. Ez a mosogatószer teafa olajjal készül, aminek szuper fertőtlenítő hatása van, és a bőrt is nyugtatja. Nem véletlenül ajánlotta a Humanity áruház még napozás utáni krémbe is keverni azért, hogy a leégés miatti fájdalmat enyhítse.

Ezen kívül még más tisztítószert és kozmetikumot is tudunk készíteni teafa olaj felhasználásával. Arctisztítóba, samponba keverve, párologtatóba csepegtetve is használhatjuk és kiélvezhetjük a pozitív hatásait. És nem csak mi, emberek, hanem a kutyák és macskák is, ugyanis gerániumolajjal keverve és az állat nyakára csepegtetve bolha és kullancsriasztó hatása érvényesül.

A jövőben mindenképpen ki fogom próbálni a humanityaruhaz.hu/termek/teafa_100_tisztasagu_termeszetes_illoolaj oldalon szereplő többi teafa olajos receptet is.