Így épülnek az új hagyományok…

Sokan talán már tudjátok rólam, hogy én egy kifejezetten rituális ember vagyok. Szeretek szokásokat teremteni, és azokhoz a végletekig ragaszkodni a mindennapi életem során – ez teszi megnyugtatóvá, kiszámíthatóvá és barátságossá az életemet. Hogy milyen szokásokra is gondolok? Mondok nektek egy példát, és egy hozzá kapcsolódó rövid kis történetet.

Ha eddig bármikor szállodába mentem, mindig megvolt a jól megszokott érkezési rituálém: megérkezem, becsekkolok, megkeresem a szobámat, becuccolok, leülök az ágyra, bekapcsolom a tévét (akármi is megy benne, nem érdekes, csak szóljon valami a háttérben), kipakolom a táskámat, kiszedem az ételes dobozomat, előveszem belőle a – direkt erre a jeles alkalomra készített – fasírtgolyókat, kenyeret, mustárt, és kovászos uborkát, majd lassan, komótosan, érezve azt, hogy semmitől és senkitől nem vagyok zavartatva, megeszem az összeset. Nem tudom, más is szokott-e ilyet csinálni, én mindenesetre már annyira hozzászoktam ehhez a rituális étkezési formához, hogy el sem tudom képzelni azt, hogy valaha is ezt elfelejtsem, kihagyjam, ha egy hotelbe megérkezem. Azaz várjunk csak, pontosítanom kell: eddig nem tudtam volna elképzelni, hogy ez előfordulhat. Azonban történt egy alkalom, ami megváltoztatta bennem ezt a kialakult képet.

Történt ugyanis, hogy a múltkor belebotlottam egy dél-magyarországi hotel hirdetésébe. Mivel a honlapja, a kinézete, a hely kisugárzása (mely a fényképeken keresztül is zseniálisan átjött) abszolút meggyőzött, kíváncsian kerestem meg a szállás pontos címét, elérhetőségét, mely után nem is kellett túl sokáig böngésznem – büszkén virított ugyanis a kiírás: Baranya Hotel *** Harkány | +36-72-200-154. Árajánlatot kértem, leszerveztem a szállást, minden a lehető legnagyobb rendben ment. Amikor azonban beléptem a hotel kertjének kapuján, kitértem a hitemből – persze, ezt gondoljátok a lehető legjobb értelemben 🙂 Az a csodálatosan szép, végletekig kimunkált kert ugyanis teljesen levett a lábamról, és ezt az érzetemet csak fokozta a személyzet elbűvölő modora, és a lenyűgözően megtervezett belső design, mind a folyosón, mind a szobámban. Így hát, bevallom nektek őszintén, amikor leültem a Baranya Hotel szobájának ágyára, semmi máson nem járt az eszem, csak azon, hogy ilyen jó helyen én még életemben nem jártam! Már épp az első ottani wellnessezésemnél tartottam (a szaunában voltam éppen), amikor is az eszembe ötlött, hogy úristen, megfeledkeztem az evési rituálémról! Pánikba azonban nem estem természetesen, ugyanis olyan jól éreztem magam a wellnessben, hogy úgy döntöttem, most az egyszer kihagyhatom ezt a jó öreg szokást… Különben is, kivétel erősíti a szabályt, nem igaz?

Már csak azért sem ettem meg, mert miután alaposan kiáztattam magamat a wellnessben, felkerekedtem Harkányban, hogy egy igazán jót vacsorázhassak. Nos, jelentem: sikerült. Harkány fantasztikus város, és nekem csupán annyi nehézségem adódott, hogy ki tudjam választani a számos remek étterem közül, hogy melyikben is szeretnék aznap este jóllakni.

Elképesztő napokat töltöttem tehát a Baranya Hotelben. Boldogan, rengeteg új élménnyel gazdagodva érkeztem vissza Budapestre. És hogy a fasírttal mi lett? Úgy döntöttem végül, hogy mostantól, ha igazán jó helyen vagyok, nem a kirándulásom első napján, hanem a legutolsón fogom megenni (addig persze beteszem a hűtőbe…), és miközben épp elfogyasztom a finom elemózsiámat – és a háttérben halkan szól a tévé – végiggondolom, mi mindent is csináltam az elmúlt néhány napban. Afféle elbúcsúzásképp a helytől, még akkor is, ha ez a búcsú természetesen egyáltalán nem egy örök életre szól. Így teremtett tehát nekem a fantasztikus Baranya Hotel spontán módon egy újabb tradíciót! És ne feledjétek, ha bárki, bármikor hasonló élményekben szeretne részesülni, csak ennyit jegyezzen meg: Baranya Hotel *** Harkány | +36-72-200-154.