Játék autó a konyhában – egy fájdalmas kaland

A múlt hét végén zárva tartottuk az éttermet. Nagyböjti időszak van, ilyenkor mindig leállunk egy kicsit, festünk, takarítunk, selejtezünk, felkészülünk arra, hogy tökéletes állapotban indíthassuk a szezont. Idén sem volt ez másképp…

Sajnos ebben az évben kicsit kalandosra sikerült a hétvége. Sajnos beengedtem a konyhába az unokaöcséimet, mert a testvéremék is átjöttek segíteni.

Este aztán érkezett a telefon: az unokaöcsém egyik kedvenc játékautója eltűnt… Nagyon szereti azt a kisautót, mindig nála van, de most valahogy elveszett, valószínűleg a konyhában van.

Mindent tűvé tettem érte, de sehol sem találtam. Szomorúan felhívtam a húgomat és biztos voltam benne, hogy a játék autó nincsen a konyhában.

A bizonyosságom egészen hétfőig tartott…

Hétfőn egy hatalmas tányér levessel próbáltam eljutni a tűzhelytől a tálalóig, amikor valami reccsent a talpam alatt… Éreztem, hogy elveszítem az egyensúlyomat, és a levesetál koppant a kövön. Hatalmas szerencsém volt, mert nem öntöttem magamra semmit. Kicsit megütöttem magam, de azért éreztem, hogy minden rendben van.

Ahogy körülnéztem, viszont láttam, hogy az unokaöcsém autója a kövön hever, teljesen összetörve. Ebben a pillanatban nagyon sajnáltam a helyzetet. Hülyeség volt, hogy megengedtem, hogy bemenjen a konyhába, és az egészért magamat hibáztattam. Egy gyereknek nincs helye a felnőttek dolgában.

Sajnos, fogalmam sem volt, hogyan mondjam meg a kicsinek, hogy a kedvenc játéka összetört. Tudtam, hogy még reménykedik, hogy meglesz…

Mivel a baleset miatt azért szükségem volt egy kis pihenésre (alaposan meghúztam a hátamat), elkezdtem lázasan kutatni a neten, hátha találok egy ugyanilyen figurát. Hatalmas mázlim volt! Az egyik webáruház kínálatában rengeteg játék autó szerepelt!

Még nagyobb szerencsével olyat is találtam, amelyik az unokaöcsém autójára hasonlít. Mivel 20 ezer forint felett a házhozszállítás is ingyenes volt, villámgyorsan megrendeltem a kicsi születésnapi ajándékait is – az egész pakk három nap alatt megérkezett.

Eddig sosem gondoltam rá, hogy webáruházból vásároljak játékot, biztosabbnak éreztem, ha minden kipróbálható, megnézhető… Most viszont semmi probléma nem adódott: villám gyorsan, bankkártyával tudtam fizetni, utánajárás és minden egyéb probléma nélkül, sérülésmentesen megkaptam, amire szükségünk volt. Ez nagyon jól jött, mert nem száz százalékos egészséggel, fáradtan, idegesen nem sok energiám lett volna hosszan keresgélni és boltról-boltra járni egy darab, kiválasztott játékautó után.

Örömmel hívtam az unokaöcsémet, hogy a szeretett játék autója megkerült. Szerencsére semmit sem vett észre a turpisságból, úgyhogy most újra mindenki nyugodtan alhat.

Számomra az esetnek két tanulsága van: oda fogok figyelni arra, hogy a gyerekek és a munka többet ne érjenek össze. Még a legnagyobb körültekintés mellett sem lehet elkerülni a véletlen baleseteket.