Jó ételt sok jó embernek!

Világéletemben kerültem az iskolát. Azaz bejárni bejártam, mert ott voltak a haverok, de tudtam ha felnövök vállalkozni fogok. A tervem pedig egy ízléses kocsi, amiből csodálatos streetfood ételeket varázsolok majd az éhes emberek elé. Valamiért nagyon szeretek másokat megetetni és csodás fogásokat előállítani. A fő specialitásom a duplabaconos hamburger és hot-dog.

Ha a hamburgerről van szó, akkor úgy állok neki, hogy a húspogácsát megpirítom a bacon mellett, a kisült zsírban a sütőlapon a mozzarrella sajtot is éppen hogy megkapatom, hogy beleüljön egy kicsit a bacon és a friss marhapogácsa zamata. Utána kettévágom a bucit, azt is egy pillanatra ebben a kisült finomságban kicsit megsütöm. Legalulra teszem a sajtot, majd rá egy adag bacont. Rá a pompásan fűszerezett hús és ismét egy adag bacon. Zöldségek ízlés szerint. (Általában paradicsom, saláta, hagyma, uborka) És már csak a titkos szószom van, aminek az összetevőjét, ha elárulnám, senki se járna hozzám, hanem odahaza enné degeszre magát. Ezt a hamburgerkülönlegességemet elszoktam készíteni még extra tükörtojással mellé szeletelt fekete olívabogyóval. Eddig még nem érkezett rá panasz, sőt egyszer egy berúgott vegánt, a haverjai megvicceltek és megetettek vele egy ilyet. Azóta visszaszokott a húsra, de ez egy vicces sztori.

Miután megtörtént a kis viccelődés, másnap a telefonomat elkezdte hívogatni egy 20-as szám. Az elején időhiány miatt nem vette fel, mert a konyhát azt vinni kellett és nem volt időm csevegni. Aztán napvégére láttam 7 nem fogadott hívás volt a számról. Kicsit megijedtem, hogy mit szeretne, ezért inkább nem hívtam vissza. Majd ez egy jó pár napig ismétlődött. Elpanaszoltam bánatom egy öreg bácsinak, aki naponta jár hozzám enni. Nem is gondoltam, hogy tud rá megoldást!

Úgy emlékszik, hogy „vót vala” egy olyan szolgáltatás, amikor a telefonszámot a szolgáltatónál le tudtad kérdezni, azaz utána tudtál tudakozni, hogy ki zargat téged ismeretlen azonosítóval. Elgondolkodtam ezen a szolgáltatáson, biztos nagyon hasznos, de vajon az adatvédelmi szabályok ellen ez nem megy szembe? Mindenesetre utána kerestem a neten és találtam egy oldalt ahol a telenor tudakozót is el lehetett érni. Nem volt túl nagy megfejtés a honlap címe, ami a telefonszam-tudakozo.hu névre hallgatott. Az oldalon egy remek leírást találtam, hogyan is működik, és mire lehet használni ezt a szolgáltatást.

A leírásban szerepelt, hogy ismeretlen számok adatait lekérdezhetem, vagy adatok alapján visszakereshetem. Minél pontosabb adatokat tudok beírni, annál jobban szűkítem a találatokat is. Izgalmasan hangzott. Írta, hogy sok számos esetben is felhasználható még ez a tudakozó, de amikor olvastam volna, akkor megjelent a jól megetetett vegán srác. Kiderült, ő hívogatott engem, mert a kocsi oldaláról leszedte a telefonszámom, (amit őszintén nem tudom miért írtam rá, hisz egyelőre étel futárkodással nem szolgálok). Pedig pont ez volt a srác szándéka. Titokban akart tőlem venni, hogy ne bukjon le a barátai előtt, hogy megszegi a vegán hitvallását. Kicsit kinevettem, aztán megbeszéltük, ha kell, tudok vinni esténként burgert neki, mert mint kiderült pont útba esik hazafelé. Jó érzés, amikor főztömmel másokat meg tudok változtatni, olyan mintha hatalmam lenne!

Kicsit sajnáltam, hogy végül nem tudtam kipróbálni azt a telefonos tudakozót, mert elég érdekes és hasznos dolognak tűnt, de hátha lesz még ilyen eset, amikor valaki zaklat én pedig jól le tudom nyomozni!