Kis dolgok, vagy nagyok…bukósisak méret

Na, nem kell félreérteni azt, amit írtam. Nem olyan dologról beszélek…Valahogy a férfiak nem képesek a kis dolgokra, csak a nagy kihívásokat szeretik.

A kihívás

Mindenki szereti egyaránt a kihívásokat, dolgozzon akár milyen téren. Az egyik barátom szakácsként dolgozik, és rajong a szakmájáért. Ha mondjuk valami baráti összejövetel van, akkor biztos, hogy őt szoktuk megkérni a főzésre. Szereti is, hogy ő főzhet, és mindenki szereti a főztjét. Mindegy, hogy egy jó csülkös babgulyást kell főzni, vagy valami egyszerűbbet, neki minden megy, és minden finom. Még giga mennyiségben is. Múlt hétvégén volt egy összejövetel. Még így utoljára a tél előtt gondoltuk, hogy összejövünk, és sütünk, vagy főzünk egyet kint. Persze mivel már nincs olyan jó idő, így azért meggondolandó, hogy minek áll  neki az ember. Azért hidegben órákat ácsorogni kint, nem nagyon volt kedvem

A főzés

Az összejövetelünk apropója akár az is lehetett volna, hogy készítsünk valamit. Most rajtunk volt sor, hogy nálunk főzzünk. Persze ilyenkor a párom mindig kitalál valamit, hogy ne unatkozzanak a fiúk. Most úgy döntött, hogy végre Berci kutyának készítenek kutyaházat. Azt már nem is elemzem, hogy amikor megláttam, hogy egy raklap lesz az alja a háznak, kérdőn néztem rá, hogy minek ekkora? De jól meg is kaptam a magamét, hogy ő dog-660505_640majd tudja, majd meglátom, hogy milyen jó lesz. Jónak jó is lett, nincs is azzal gond, de hogy a legnagyobb kutyafajtából is vagy 3 befér abba a házba, az biztos…a csajokkal pont azt nevettük, hogy ezek a férfiak nem képesek kis dolgot csinálni.

A legegyszerűbb étel főzése mellett döntöttünk, paprikás krumpli, mivel az 2-3 óra alatt megvan. Amíg a fiúk építettek, mi bentről szurkoltunk a lányokkal nekik. Néha kaptak egy egy pohár meleg teát, hogy jobban menjen a munka, bár lehet, hogy forralt bornak jobban örültek volna. Először úgy volt, hogy kint főzünk, de én azt mondtam, hogy ilyen hidegben kizárt, hogy kint ácsorogjak. Úgy döntöttem, hogy a bográcsot feltesszük a benti gázon, és ott is megfő majd szép lassan.

A kutyahát giga méretű lett, de a kutya használja, és ez a lényeg. A fiúk még ebéd után csak pihentek egyet a melegben, és kártyáztak is. Még a kedvenc hobbijuk is szóba került, a motorozás, és az is, hogy hogyan vannak számozva a bukósisak méretek. Na ez a része már annyira nem érdekelt bennünket, így újabb csajos elfoglaltság után néztünk. Idén már azt hiszem nem főzünk többet, majd csak tavasszal, amikor kijön a jó idő.