Mi hiányzik még?

Mindenki szereti a céges csapatépítőket, nem?

Na jó, tudom, hogy sokan nem lelkesednek érte. Nem feltétlenül olyan jó mulatság, mert mindig lehet egy-egy olyan kolléga, aki halálra idegesít munka közben, és az elvileg szórakozásnak szánt csapatépítőkön is. Nekem szerencsére jó csapatom van, és ha vannak is konfliktusok az emberek között, azokat munkán kívül egészen könnyen el tudjuk, el tudják engedni. Szerintem sokkal jobb, ha ilyen kötetlen és informális helyzetekben nem görgetjük tovább a vitákat, és inkább lazán kezeljük a helyzetet.

A múltkor egy nagyon átlagos csapatépítőn vettünk részt, vacsorázni mentünk egy mexikói étterembe. Ezt a legtöbben szeretjük. Tamás viszont, az egyik facility-n dolgozó srác viszont kiderült, hogy annyira nem kedveli. Viszonylag új a csapatban, ezért nem tudhattuk, és automatikusan így döntöttünk. Ellenben, mivel csak turkálta az ételét, és itta a gin-tonicot, megeredt a nyelve.

Arról beszélt, hogy az előző munkahelyéről egy dolog “hiányzik” neki, egy dolog van, ami ott jobb volt, mint nálunk. Ez pedig a céges autók kezelése. Véleménye szerint a céges autók kérdése nem helyes, hogy nálunk a facility kezében van, hiszen erre egy flottakezelő sokkal alkalmasabb lenne. Sokunknak gőzünk sem volt arról, mi az, hogy flottakezelő, de Tamás készségesen elmagyarázta. A flottakezelő segít optimalizálni az autók kihasználtságát. Nyomon követik a felhasználókat, szervizelik az autót, könyvelik a költségeket. Kiderült, hogy ez a szolgáltatás KKV-nak is megfelelő lehet, hiszen akár 10 autós flottától már van értelme kiszervezni ezt a feladatot.

Többen felkaptuk erre a fejünket, úgyhogy Tamás be is küldte a messenger csoportunkba az alábbi linket: http://www.flottakezeles.hu/blog/a-nyilt-vegu-penzugyi-lizing-kockazata.html

A vacsora alatt aztán megegyeztünk, hogy ennek utánanézünk hétfőig, mert amúgy sokat beszélgetünk arról, hogyan lehetne a cég apró-cseprő ügyeit hatékonyabbá, egyszerűbbé tenni. Sok kis feladat hárul ránk a nem optimális folyamatok miatt, ami megterhelő.

Én a hétvégén át is néztem a weboldalt. Nagyon meggyőző volt az, hogy a különböző finanszírozási módok részletesen le vannak írva, példákkal illusztrálva pedig ki is van számolva egy fiktív eset. Ez jól mutatja, hogy például nekünk is melyik finanszírozási forma felé lenne érdemes tendálni. Abban is segíteni tudna a flottakezeles.hu, hogy mikor érdemes diesel, mikor benzines, és mikor hibrid autót választani. Ezenkívül ki lehet számolni a segítségükkel azt, hogy pontosan mennyi ideig költséghatékony használni egy-egy autót.

Hétfőn a szokásos hét eleji meetingünk biztosan erről fog szólni. Ha érint titeket KKV-ként a céges autó bérlés, akkor nektek is ajánlom ezt az oldalt!