Szakácsként lett igazán szükségem az otthoni klímára

Régi, gyerekkori álmom volt, hogy szakács lehessek. Sajnos, a faluban, ahol felnőttem, nem volt közel olyan szakközépiskola, ahol tanulhattam volna szakácsnak, ezért sokáig más irányba láttam kanyarodni az életem. Végül felnőttként költöztem a fővárosba, és OKJ-s tanfolyamra jelentkeztem, hogy szakácsnak tanulhassak. Rendkívül élveztem a sulit, a gyakorlati évet, később pedig szakácsként dolgozni… Pusztán egyetlen dolog zavart igazán… a meleg. Rettenetesen viselem a hőséget, nekem már a gyerekkori emlékeim sem azok, hogy mennyire másabbak voltak az akkori nyarak… Nem, szerintem pontosan ugyanolyan borzasztó volt, mint most is. Sőt, most talán annyival jobb, hogy sokkal egyszerűbb klímához hozzájutni, míg régen csak az igazán menő munkahelyeken volt, most már az ember könnyen beszerez a saját lakására egyet.

Szóval, gondolom, nem olyan nehéz kikövetkeztetni, hogy mekkora szenvedés lett nekem a konyhán dolgozni emiatt. Tulajdonképpen még maga a munka el is ment, viszont sokszor éjszaka későn sikerült hazavergődni az étteremből, és ráadásul otthon is elviselhetetlen forróság volt, így pihenni sem tudtam, és másnap ugyanolyan fáradtan mehettem vissza dolgozni, mint ahogy eljöttem.

Végül arra jutottam, hogy nekem muszáj klímát szereltetni, és mivel van egy ismerősöm, akik épp nemrég, pontosabban tavaly nyár óta rendelkeznek klímaberendezéssel, tőle kértem néhány tippet, javaslatot, érdeklődtem a tapasztalataival kapcsolatban. Ő mondta, hogy szerinte mindenképp nézzek wifis klímát, nekem az nagyon tetszene. A wifis klímában az a szuper ugyanis, hogy nem kell állandóan üzemeltetni sem, és ha hazaért az ember, várni sem kell, amíg sikerül áthűteni a szobát, egész egyszerűen, mikor elindulsz hazafelé ‒ vagy tulajdonképpen bármikor a nap folyamán fogod a kis okostelefonod, és azzal könnyedén történik a hálózatra rákötött wifis klíma távolról működő navigálása. Most ez nyilván otthon is kényelmes lehet, de azért engem eléggé felvillanyozott a gondolat, hogy amint végzek az étteremben, épp csak párat kattintok a mobilomon, és a legnagyobb hőségben is egy kellemes hőmérsékletű lakásba érhetek haza.

Ezek után ugye már csak annyi volt a kérdés, hogy honnan? Ezzel sem maradt azonban adósom az ismerősöm, a fabianklima.hu oldalt küldte el nekem, hogy ők is innen vették a saját klímájuk, és mindenféle szempontból elégedettek voltak ezzel a szolgáltatással. Meg is nyitottam az oldalt, és nézelődtem egy keveset, mondanom sem kell, végül sikerült is meggyőzniük egyébként, mármint nyilván hittem volna amúgy is az ismerősöm ajánlatának, de pont egy olyan időszakot kaptam el, amikor szuper kedvezmények voltak wifis klímára, így szinte gondolkodás nélkül vettem fel velük a kapcsolatot. Végül nagyon segítőkészek, kedvesen és gyorsak voltak, az ötlet megfogalmazása és a kivitelezés között néhány hét telt el csupán. Én meg már egyáltalán nem félek a nyári hőségtől.