Ünnepek itthon, vagy külföldön, ausztriai munkák

Vajon az emberek többségének, ha lehetősége lenne dönteni, akkor melyik mellett döntene? Karácsony, és ünnepek itthon, vagy ha van pénze, elutazna külföldre?wintry-108980_640

Az ünnepek

Hát ez igen érdekes kérdés lenne azt gondolom. Én nem tudnék máshol karácsonyozni az biztos. Furcsa lenne, hogy nincs mondjuk ünnepi hangulat, hiszen nem mindenhol ünneplik a karácsonyt.

Emlékszem, már középiskolás voltam, amikor az egyik felettem tanuló akkor 3. évfolyamos lánnyal összebarátkoztam a gyakorlati helyen. Ugyan arra a helyre osztotta be bennünket, így ismerkedtünk össze.

Egyik alkalommal pont karácsonyhoz közeledtünk, és beszélgettünk erről a témáról. A beszélgetésből derült ki, hogy ők nem is itthon karácsonyoznak. Én meg csak hitetlenkedve álltam, és hallgattam, és persze kíváncsiskodtam. Azt mesélte, hogy amíg kisebb volt, minden évben itthon voltak. Aztán ahogy telt az idő, és már tudta, hogy nem a Jézuska hozza az ajándékot, utána változtak meg a dolgok. Náluk minden kicsit másképpen van. Állítanak fenyőfát otthon, hogy mégis meglegyen az ünnepi hangulat, bár nem értem, hogy miért, hiszen itthon sincsenek. Már nem is igazi fenyőfájuk van, hanem egy nagy majd 2 méteres műfenyő. Tehát 23.-án összeszedik a motyójukat, felülnek a repülőre, és majd csak 2 hét múlva jönnek haza. Nekem ez olyan furcsa volt, én el sem tudnám képzelni, hogy elmenjek a -10 fokból 30 fokba karácsonyozni annak ellenére, hogy nem szeretek fázni.

A választás

Persze nem minden esetben van lehetőségünk eldönteni, hogy hol töltjük az ünnepeket. A fent említett lánynak a családja igen csak jómódú, ezért is engedhet meg magának egy ilyet. Azért nem ez az általános helyzet. Van aki egy külföldi munka miatt, mondjuk az ausztriai munkák miatt nincs itthon az ünnepek alatt, nem pedig azért mert pihenni megy.

Azért nekik sem lehet könnyű, hiszen ha az ember nyaralni megy, akkor a szeretteivel teszi azt, nem pedig azok nélkül. Neked van olyan ismerősöd, aki szintén ebben a helyzetben van?