A repülés után jól esett egy kis beszélgetés

Mindig is szerettem volna valami különlegeset kapni a születésnapomra. Egyenesen utálom az olyan ajándékokat, amiket azért adnak az emberek egymásnak, mert kell adni és egyszerűen muszáj adni. Szerintem semmi értelme a kényszerből adott adjándékoknak, mert annak valójában senki sem örül és senki sem tudja értékelni, ergo csupán csak kidobott pénz az ablakon.

Elmondhatom magamról, hogy nagyon szerencsés vagyok, mert idén egy felejthetetlen programot kaptam a születésnapomra, egy sétarepülést. Igen, ez egy olyan élmény, amit szerintem soha sem felejt el az ember és én sem fogok. Hatalmas élmény volt felszállni egy kisrepülővel és onnan kémlelni az alattunk elterülő településeket és onnan fentről csodálni mindent.

A repülés után a barátokkal egy közös ebéden vettünk részt, ahol Marcsi, a legjobb barátnőm elmesélte, hogy a lakásuk eladása közepén tartanak és éppen az energetikai tanúsítványt intézi hozzá, melyet az e-tanusitas.eu oldalról rendelt meg.

Kétféleképpen is meg lehet rendelni ezt a fajta dokumentumot, akinek szüksége lenne rá. Egyrészt, ha felmegyünk a honlapra, akkor ott találunk egy telefonszámot, amin direktben tudjuk megrendelni. A másik opció az energetikai tanúsítvány online megrendeléséhez, hogy kitöltjük a honlapon található űrlapot, különböző alapadatokkal, mint a megrendelő neve, telefonszáma, email címe és persze annak az ingatlannak a pontos, részletes címe, amelyhez kapcsolódóan szükségünk van az energetikai tanúsítványra. Ezután egy legördülő listából ki kell választanunk, hogy a cég melyik szolgáltatását szeretnénk igénybe venni, ugyanis nem csak az energetikai tanúsítvány elkészítésével foglalkoznak, hanem emellett még az ingatlanok értékbecslését is vállalják. Végezetül pedig egy rövid üzenetet is hagyhatunk a cégnek, amelyben egyéb fontos információkat oszthatunk meg a kért szolgáltatással kapcsolatban.

A megrendelés leadása után egyből fel is veszik a kapcsolatot velünk és leegyeztetik a szükséges részleteket. Ezután átadják az információt az egyik mérnök kollégának, aki szintén felveszi velünk a kapcsolatot a helyszíni felmérés céljából. Ezt a feladatot általában az a kolléga kapja, akihez az adott terület tartozik, így nem kell még pluszban fizetni érte kivéve akkor, ha egy olyan területre kell kimennie, ami nagyon speciális helyen van vagy nagyon messze esik. A helyszíni felmérés során egészen pontosan ellenőrzik a nyílászárók állapotát, a fűtési rendszert, a melegvízellátó rendszert, a fődémet és még egy pár fontos részét az ingatlannak.

Ezeket az adatokat a mérnök kolléga beküldi az irodába, ahol a kollégák egyből el is kezdenek dolgozni vele. A felmérést követően a dokumentumot 24 órán belül már el is küldik email-ben vagy pedig a GLS futárszolgálattal a megrendelőnek.

Ennyire egyszerű és gyors az energetikai tanúsítvány online megrendelése a www.e-tanusitas.eu oldalról.