Csípem a chiliszószt

Gyerekkorom óta rajongok a csípős ételekért. Nem mondom, hogy mindent meg tudok enni, ami csípős, hiszen azért nekem is vannak korlátaim.

Azért azt kimondottan nem szeretem, hogyha egy fogás annyira pikáns, hogy valóságos könnyfolyamok indulnak meg tőle a szememből, a fejem pedig olyan vörös lesz, mintha leégtem volna a napon.

Arról nem is beszélve, hogy azért nem is illik minden ételhez. Egy sajttorta tetejére például, nem illik annyira a chiliszósz, bár az elképzelés maga érdekes.

Egy ideje már kerestem olyan boltokat, vagy oldalakat, ahonnét beszerezhető különleges chiliszósz is, ugyanis meguntam a szokásos csípős ízt.

Valami újra, valami különlegesre vágytam.

Néhány napnyi keresgélés után találtam rá a pazarshop.hu nevű oldalra, ahol végre úgy éreztem, olyan választék fogad, amelyről mindig is álmodoztam.

Találtam itt például, olyan szilvás chiliszószt, ami a világ legcsípősebb paprikájából, a Naga Bhut Jolokiából készül.

Örültem nagyon, hogy ilyenekről is van lehetőségem tájékozódni – hála a pazarshop.hu-nak – mivel eddig kb. csak a Jalapeno paprikáról volt tudomásom.

A pazarshop.hu-n azonban olyan egyéb chiliszószokat volt szerencsém még találni, mint a fokhagymás chipotle chiliszósz, vagy a leviathan hot sauce. Ezek is tetszettek.

Utóbbi csokoládét és kakaót is tartalmaz, ami eszembe juttatta azt az időszakot, amikor chilis csokit ettem.

Ezek után, nem is volt kétséges, hogy melyik szószt választottam.

Nagyon jó volt újraélni azt az önfeledt, középiskolás periódust, amikor nem nyomasztott különösebben semmi, amikor még az volt a legnagyobb problémám, hogy melyik szünetben szökhetek majd át a chilis csokiért.