Dohányzásról leszokás egyetlen út miatt? Igen, ez elég indok volt!

Gyerekkorom óta tudom, hogy szeretném bejárni a világot, utazni és mindenféle szépséget látni. Felfedezni és tapasztalni más kultúrákat, más nézeteket, más ételeket és más tájakat. Naphosszat ültem a természetjárós könyvek előtt és mindig a földgömböt bújtam, csak hogy már idejében kinézzem a következő úti célokat. És mindig találtam valamit, ami megtetszett, valami újat és a korábbiaktól eltérőt és leküzdhetetlen vágyat éreztem arra, hogy menjek és megnézzem, felfedezzem és megismerjem, legyen szó egy tájról, egy népről, vagy egy új kultúráról. Aztán jött az első igazán nagy utazásom, amiért 4 órát kellett repülnöm. Az élmény fantasztikus volt, ahogy a kilátás is, leszámítva, hogy a nikotin hiánytól egy zsémbes boszorkánnyá változtam. Ekkor fogalmazódott meg bennem az, hogy bizony le kell szoknom. Dohányzásról leszokás egyetlen út miatt? Igen, azért, hogy a későbbiekben ne kelljen ezt újra átélni és sokkal messzebb is eljuthassak anélkül, hogy bármiféle rossz érzés lenne bennem.

Ez egy tipikus esete volt annak, hogy a cél szentesíti az eszközt. Imádom a repülést és az utazást – nem csak a megérkezést, hanem a megtett utat is mindig nagyra értékelem. De ha ezt elrontom saját magamnak azzal, hogy szenvedek a dohányzás végett, akkor igazából magamnak keserítem meg az egészet, ahelyett, hogy inkább függőségektől mentesen, teljesen pozitív fókusszal induljak neki egy-egy útnak. Így döntöttem el, hogy itt az ideje: Dohányzásról leszokás, itt jövök én és végső búcsút veszünk egymástól a cigarettával!

Tudtam, hogy ez egy nagyon hosszú és sokszor nagyon rögös útnak lesz a kezdete. De azt is tudtam, hogyha ezt sikerül végigcsinálnom, akkor mindenféle függőségtől és nehézségtől mentesen, súlytalanul vághatok bele bármikor, bármilyen hosszú repülőútnak és nem kell azon aggódnom, hogy milyen nikotinpótlót hozzak magammal, ami vagy hat, vagy nem.

Azonban az utam elején ezek a pótlók nagyon-nagy segítségemre voltak, mert a Dohányzásról leszokás nem megy csak úgy egyik pillanatról a másikra. Illetve van, akinek igen, de nekem nem és ezt nem szégyellem. A nikotin egy méreg és a receptoraim rá tudnak függni annyira, hogy ne lehessen csak úgy lejönni róla. A prevenciopatika.hu oldalról viszont nagyon sokféle terméket lehet rendelni annak ügyében, hogy könnyebb legyen ez az egyébként rettentően nehéz dolog. Nekem pedig szükséges volt ilyen termékekre, mert ezek pótolták a szervezetemben az éppen aktuális felmerülő nikotin hiányt.

A Dohányzásról leszokás rögös útján volt szerencsém kipróbálni az összes típusú ilyen szert, ami csak létezik a piacon – és a Prevenció Patika kínálatában. Próbáltam tapaszt, rágót, szopogató tablettát és mindegyikről megvan a magam véleménye. Egyik sem volt rossz vétel, a maga pillanatában azt hiszem, hogy mindegyik ellátta a feladatát. Azt viszont, hogy melyik a jobb, vagy kevésbé jobb, nem szeretném megmondani, eldönteni. Azt gondolom ugyanis, hogy mindenkinél más válik be, mindenkinek másik a jobb megoldás, és minden szervezet másképp reagál a megvonásra és annak pótlásának különböző módjaira is.

Az én szervezetem is másképp reagált a Dohányzásról leszokás különböző fázisaiban, ezért nagyjából úgy jött ki a lépés, hogy mindig másik szer volt, ami jobban tudott nekem segíteni letenni a cigit. A Prevenció Patikától először tapaszokat rendeltem, mert azt gondoltam, hogy ez a leginkább észrevétlen módja annak, hogy azért én szenvedek a dohányzás elhagyásától és valahogy pótolnom kell a kieső mennyiséget. Ez nagyon jól is működött egy darabig, azonban egy idő után kifogytam a szabad felületekből, ahova érdemes ilyet tenni. Azt kell róla tudni ugyanis, hogy egy kicsit megmarja a bőrt, ezért kétszer ugyanoda nem éppen ildomos elhelyezni. Legalább rövid időn belül valószínűleg kellemetlenné válik, ha sokszor ugyanoda kerül fel egy nikotin tapasz. Nos, miután kifogytam a helyekből, meg már egyébként is kellemetlen volt, ahogy a bőrömön érzem, más mód után kerestem.

Ekkor jött a következő rendelésem a prevenciopatika.hu oldalon keresztül szintén, ami a szopogató tablettákat tartalmazta. Itt már kicsit olvasottabb voltam a témában és meg tudtam fejteni, hogy valószínűleg ez lenne a következő jó lépcső a leszokásban. Szerencsémre jól ítéltem meg, de ennek az ízeire is rá tudtam unni – bár igaz, hogy a Prevenciónál nagyon sokféle ízt lehet megrendelni.

Végül pedig maradt a jó öreg rágó, ami valahogy lágyabb tudott maradni nekem, mint egy cukorka és ezért a sor végére hagyva ez is sokat tudott ahhoz hozzátenni, hogy a Dohányzásról leszokás sikeres legyen.

Nincs tuti recept és nincs garancia sem arra, hogy aki megpróbálja, az sikerrel jár. Én mégis azt gondolom, hogy érdemes megpróbálni letenni ezt a rossz szokást, mert sokkal több dologban korlátoz, mint amennyit hozzátesz az élethez. A Prevenció Patika kínálata pedig nagy segítség lehet a leszokást segítő szerek terén – ahogyan a mellékhatásokra is jól fel lehet innen készülni, gondolok itt a hirtelen hízásra. Dohányzásról leszokás – számomra egyet jelent a jobb élethez való kulccsal.

Dohányzásról leszokás