Egy jó tetőcsomagtartó bármelyik pilótának jól jöhet

A pilóták élete nem csak játék és mese, bár nem is igen hiszem, hogy sokan vélekednek így. Egyrészt hatalmas felelősséggel jár, hiszen egy nagyon drága és érzékeny járművet vezetünk nagyon magasan, ha pedig utasok is vannak, akkor pláne. Nem véletlen, hogy nem sokan tudják megszerezni ezt a minősítést, hiszen a fizikai kondíció mellett fejben is nagyon ott kell lenni. Emellett folyton távol kell lenni az otthonunktól, hiszen olykor a világ másik felére kell elmenni egy-egy járattal. Ez is egy olyan foglalkozás igazából, amihez kell hivatástudat, abszolúte nem való mindenkinek. Én speciel nagyon szívesen csinálom, de mások lehet, hogy hamarabb feladják. Amikor viszont nem dolgozom, igyekszem minél több időt a családommal tölteni, akiknek sokszor hiányzom a hosszú utak miatt. Ilyenkor rendszerint valamilyen közös programot tervezünk akár belföldön, akár valamelyik környező országban. Viszont ahhoz, hogy mindent el tudjunk vinni, olykor nem elég az autó csomagtere, további lehetőségekre van szükség. Ebben óriási segítség egy tetőcsomagtartó, ahová feltehetünk minden olyasmit, aminek az autóban már nincs hely.

Nekem egy 8 éves sedanom van, amibe egy idő után már nem tudtunk maradéktalanul bepakolni, főleg most, hogy a gyerekek már nagyobbak. Ezzel egy horvátországi nyaralás előtt szembesültünk, és bár akkor még megoldottuk a dolgot valahogy, de már akkor tudtam, hogy valami megoldást kell erre találni. Értelemszerű volt, hogy egy tetőcsomagtartó rengeteget könnyítene a dolgon, éppen ezért nem sokkal később napirendre is tűztem a dolgot. Vagyis tűztem volna, ha nem felejtettem volna el állandóan. Végül aztán a pilóta kollégám, akivel gyakran repülünk együtt, mondta, hogy ő az autofelszerelesek.hu-ról szokott rendelni, ha valamilyen kiegészítőre, tartozékra van szüksége. Mondta, hogy biztosan van a kínálatukban tetőcsomagtartó is, nézzek utána.

Meg is fogadtam a tanácsát, és nem kellett csalódnom. A weboldalon márka szerint válogathat az ember Alfa Romeótól Volvóig rengeteg gyártó között, és szerencsére mindegyik el van különítve, nem egy végtelen listáról kell kimazsolázni, melyik is lehet számunkra a legjobb. Így nem kellett sokat böngésznem, hogy megtaláljam azt, amelyik a legmegfelelőbb a saját elképzeléseimnek. Meg is rendeltem, és nem sokkal később át is vehettem, hogy aztán boldogan felszerelhessen a kocsimra. Így már egyáltalán nem okoz gondot sem nagyobb tárgyak, sem plusz poggyászok, sem pedig a biciklik szállítása, hiszen a tetőcsomagtartó bőven biztosít plusz lehetőséget a rögzítésre és a szállításra. Mindenkinek javaslom, hogy nézzen körül, biztosan talál olyasmit, amit régóta keres és szüksége lenne rá a járművéhez.