Egytárcsás súrolóval takarítottak a reptéren – már ezt is tudom!

Sokáig fogalmam sem volt róla, hogy mi is az az Egytárcsás súroló és hogy milyen előnyei vannak. Aztán a munkahelyemen kénytelen voltam utána járni, mert kellett egy ilyet rendelnünk. Akkor aztán leesett a tantusz, hogy bizony sok ilyet láttam már, hiszen a reptereken ezeket használják a takarításra.

Aki már járt reptéren, az szerintem pontosan tudja, hogy mi ez. Persze számos más felhasználási területe is van, talán még az amerikai filmeket tudnám említeni, hogy nagyon sok helyen felmerül egy-egy ilyen eszköz. Egyébként minél több helyen járok a világban, annál inkább meggyőződök róla, hogy a budapesti reptér nem rossz a maga méretében, kategóriájában. Természetesen mindig van min fejleszteni, mert például az éttermek terén nem biztos, hogy mindenki megtalálja az ízlésének és pénztárcájának megfelelő választás.

De például jártam olyan reptereken is, ahol több hely van azok számára, akik a reptéren kényszerülnek éjszakázni, tehát több csendes, alvó-pihenő hely van, több elektromos kiállással – ami szintén rendkívül fontos. Legalábbis nekem mindig az az első, ha földet érünk, hogy keressek egy olyan pontot, ahol tölthetem az eszközeimet és közben kényelmesen ücsöröghetek. Ehhez kapcsolódik az internet kérdése is – van, ahol minden további nélkül bármennyit lehet használni ingyenesen – ez elég utazóbarát hozzáállás. Azonban jártam már olyan reptéren is, ahol fizetni kellett (volna) egy idő után a további használatért. Miután a legtöbb normális járaton már egyébként is van internet, ezért ez valahol nagyon furcsa üzletpolitika. De biztos megvannak az indokok.

A kedvencem viszont Amszterdam, ahol még egy zongorának is találtak helyet és nagyon klassz, amikor valaki leül egy kicsit játszani rajta. Könnyebben telik az idő, hogyha kellemes zene szól hozzá – és közben zöld a környezet. Ha tehetitek, egyszer utazzatok el arra is, mert érdemes, már csak a helyszín miatt is. Az meg már csak főleg grátisz és hab a tortán, hogy mennyi szuper végállomás érhető el onnan, akár még olyan helyek is, amelyeket itthonról egyébként nem tudnánk elérni.

Na de igazából nem is ezért kezdtem el írni ezt a cikket, hanem sokkal inkább azért, mert az Egytárcsás súrolókkal kapcsolatosan szerettem volna megosztani veletek az ismereteimet. Persze lehet rá mondani, hogy újszülöttnek minden vicc új, de számomra ezek tényleg új információk voltak, szóval hasznosnak gondolom megosztani őket – hátha másnak is tudok újdonsággal szolgálni.

A greenwaykft.hu volt az az oldal és vállalkozás, akikkel sikerült megoldást találnom az általunk felmerült takarítási kérdésre. Itt volt ugyanis olyan Egytárcsás súroló, amivel lényegesen meg lehet gyorsítani az irodánk tisztán tartását.

Ezen a weboldalon a TASKI ergodisc 165 típusú Egytárcsás tisztító eszközt lehet megszerezni. Gondolom most azoknak, akik egyébként sem túl jártasak ezen a területen, nem mondtam sok használhatót. De megpróbálom közelebb hozni mindezt az olvasókhoz! Ez egy olyan berendezés, amivel a tisztítás és takarítás legtöbb típusát el lehet végezni. Ennek megfelelően tud sikálni és el lehet vele végezni egy alaptisztítást, míg közben akár a spray tisztítás is lehetséges vele. A felhasználási területei között szerepel továbbá a polírozás, a samponos szőnyegtisztítás, természetesen a parketta tisztítása és még hozzá a kristalizálás is. Ennyire széles felhasználási területtel azt gondolom, joggal lehet azt mondani erre az eszközre, hogy széles körben alkalmazható, tulajdonképpen multifunkcionális.

Mivel nem egy könnyű eszközről beszélünk, amit ennek ellenére emberi erővel lehet irányítani, nagyon fontos szempont, hogy kellően ergonomikus legyen a kialakítása. A greenwaykft.hu erről részletesen ír is a weboldalon, ahol az Egytárcsás súroló jellemzői találhatók. Itt többek között megtalálható az, hogy az irányítókar magassága állítható és ergonomikusan formatervezett, közben a szerkezet nagyon minimális rezgést továbbít a kezelőnek, tehát nem olyan a használata mint egy légkalapácsnak. Mindezek mellett alacsony zajszinten működik, tehát nem roncsolja annak a fülét, akinek használnia kell a berendezést.

Egytárcsás súrolót használni egyébként biztonságos is lehet, ha a megfelelő eszközt választja az ember – a greenwaykft.hu oldalán lévő Taski gép márpedig ilyen gép. Ennek zárt az irányítókarja, ezért nem sérülhet az ember keze használat közben. Illetve az elektromos védelem is legalább ilyen fontos az eszköz esetében, ami itt konkrétan a dupla szigetelést jelenti. Közben pedig egyszerűen működtethető, a hozzá kapható kiegészítők esetében nincs szükség arra, hogy mindenféle speciális eszközök rendelkezzen a felhasználó. Az meg aztán főleg grátisz, hogy a szerkezet könnyen kezelhető, összehajtható és a hozzá tartozó súly pedig leválasztható.

Ilyen és ehhez hasonló gépek bérlése lehetséges a greenwaykft.hu oldalán, tehát ha épp szükség lenne nálatok is a cégnél ilyen jellegű tisztító eszközökre, akkor ezt a weboldalt tudom ajánlani. Itt lehetséges a bérlés, de szervizeléssel is foglalkoznak. A legegyszerűbb tehát az, ha valaki telefonon megkeresi őket.

A most taglalt Egytárcsás eszköz mindennemű műszaki paramétere elérhető a weben, akár pdf formátumban is. Így például megtalálható, hogy milyen fordulatszámon tud dolgozni a gép, hogy milyen szélességben tud tisztítani a feje, hogy milyen súlya van, vagy hogy mennyi energiát használ fel a takarítás során. A hozzá tartozó kábel 15 méteres, ami talán kellően hosszú ahhoz, hogy mindenhová elérjen a gép hosszabbító nélkül. Az eszköz zajkibocsátása 57 dB és kétféle engedély tartozik hozzá, egy EU irányelveknek megfelelő CE tanúsítvány, valamint egy TÜV tanúsítvány is tartozik hozzá.

Mit érdemes még tudni egy ilyen eszközről? Hát talán azt, hogy milyen egyéb kiegészítők járnak hozzá, ha valaki egy ilyet szeretne bérelni. Így többek között jár hozzá egy súrolókefe, egy víztartály és habgenerátor, ha valaki szőnyeget szeretne vele tisztítani. Aztán van hozzá még vezetőtányér, de szívóegység és védőfedél is, ahogyan elektromos, illetve mechanikus adagoló is a csomag részét képezi. Dupla szűrős papírzsák is van hozzá, ahogyan mikro szűrős papírzsák is található a csomagban, természetesen a HEPA szűrő is ott van mindezek mellett. Természetesen ha valakinek külön kérése van a továbbiakra vonatkozólag, akkor a greenwaykft.hu-tól lehet még egyéb kiegészítőket kérni a berendezéshez, mint például más kefét vagy súrolófejeket. Ha valaki pedig nem csak a bérlésen gondolkozik, hanem akár a vásárláson is, az jobb, ha tudja, hogy ezekhez a gépekhez 2 év garancia is jár.

Remélem, hogy sikerült olyan információkkal szolgálnom, ami valóban hasznos volt mindenkinek, akinek valaha is szüksége lehet Egytárcsás súrolóra. A greenwaykft.hu-nál hozzáértő segítségre lelhet az ember, ezért azt tanácsolom, hogyha ilyen igényetek támadna, akkor keressétek fel őket bizalommal. Minden bizonnyal megfelelő segítségre és megfelelő gépekre leltek – akár bérlésről, akár szervizről van szó. Takarítógépek és bérelhető berendezések egy helyen, szerviz támogatással és gyors reakcióval.

Egytárcsás