Főzni megtanulni még oké, de milyen a szappan készítés?

A párommal teljesen ellentétei vagyunk egymásnak! Neki volt olyan korszaka is az életében, hogy fapados repülőjárattal elutazott egy másik országba egy hosszúhétvégére csak azért, hogy amolyan “gasztrotúrán” vegyen részt. Túlzás volna úgy fogalmazni, hogy azért elutazott egy másik országba, hogy megkóstoljon egy ottani konkrét finomságot, de azért a valóság is közel áll ehhez, be kell vallani.

Én pedig pont azt akarom elérni, hogy itthonról elutazni se kelljen semmiért. Ezért nem csak főzni tanultam meg teljesen jól, hanem a szappan készítés is érdekel még, például. Az az érzés, hogy otthon mindent megvalósíthatok és ezért minimális mennyiségű dolgot kelljen csak külső forrásból beszerezni, nagyon jó és biztonsággal tölt el. Bizonyos dolgokra ott van ehhez a humanityaruhaz.hu!

Az otthon elkészített kézműves kozmetikumok, különösen a szappanok és a napolajok, számos előnnyel rendelkeznek a boltban árult termékekkel szemben szerintem. (Ez a kettő mozgat most legjobban…) Ilyen az is, hogy ne szennyezzük annyira a környezetet és ellenőrizetlen dolgokkal készült dolgokat nem adok ekképpen a családtagjaim kezébe. De hosszútávon költségeket is lehet így spórolni. A szappan készítés is egy idő után, nagy mennyiségben megtérüléshez vezet. A humanityaruhaz.hu nagyon ígéretes ezért nem csak a tudatosaknak, hanem a spórosoknak is szerintem. Noha a termékeik csúcsminőségnek számítanak, tapasztalataim szerint.

Na, de részletesebben, miért ajánlom még ezt a vonalat másoknak?

Otthon készített szappanoknál saját magad választhatod meg az összetevőket, így biztos lehetsz benne, hogy csak természetes anyagokat használsz, és mindennek utánaolvashatsz. Többek között a humanityaruhaz.hu-n is, ahonnan venni is tudsz sok mindent. Ez különösen fontos lehet azok számára, akik érzékeny bőrrel rendelkeznek, vagy allergiásak bizonyos vegyi anyagokra, de azoknak is, akik általánosan rendelkeznek egyfajta reformgondolkodással.

Az otthon készített szappanoknál különböző illóolajokat, növényi kivonatokat és egyéb természetes összetevőket adhatsz hozzá, amelyek kifejezetten a te bőrtípusodnak és igényeidnek felelnek meg. Az otthoni napolajok esetében is választhatsz olyan összetevőket, amelyek a bőrtípusodnak leginkább megfelelnek, és akár extra ápoló hatóanyagokat is adhatsz hozzá, mint például E-vitamin vagy aloe vera. Ha már nyár van, most épp utóbbiak járnak az eszemben… Mert félek ettől a kegyetlen napsütéstől és az UV-tól!

A saját készítésű szappanok továbbá általában kevesebb csomagolóanyagot igényelnek, és a természetes összetevők lebomlanak a környezetben. Ezen kívül elkerülheted a műanyag flakonok és csomagolások használatát. És az otthon elkészített napolajok esetén is minimalizálhatod a csomagolási hulladékot, és újrahasználható üvegekbe töltheted azokat.

Bár az induló költségek olykor magasabbak lehetnek a szükséges alapanyagok és eszközök beszerzése miatt, ha nagyobb mennyiségben gondolkodunk, hosszú távon a saját készítésű szappanok általában olcsóbbak, mint a bolti változatok. Hasonlóképpen, a napolajok esetében is spórolhatsz hosszú távon, ha nagyobb mennyiségben vásárolsz alapanyagokat és magad kevered össze az olajokat.

A szappankészítés ugyanakkor kreatív és szórakoztató hobbi lehet, amely segít kikapcsolódni és élvezni az alkotás örömét. A napolajok keverése szintén lehet egy relaxáló és alkotó tevékenység, amely során egyedi illatokat és textúrákat hozhatsz létre. Az otthon készített kézműves kozmetikumok használata számos előnnyel jár: természetesebb és bőrbarátabb összetevőket tartalmaznak, személyre szabhatók, környezetbarátabbak, gazdaságosabbak lehetnek, és kreatív kikapcsolódást nyújtanak. Mind a szappanok, mind a napolajok esetében az otthoni készítés lehetőséget ad arra, hogy saját igényeidnek és preferenciáidnak megfelelő termékeket hozz létre, mondjuk a Humanity Áruház segítségével.