Keto diéta és gyertyakészítés – én így reformálok

2023 egy olyan év eddig, amikor minden szabályt megváltoztattam. Végre. Kevesebb szénhidrát, több énidő, jobban átgondolt gasztronómiai “utazások”, de kizárólag otthon, na és a gyertyakészítés

A célom az volt, hogy ellazultabb lehessek (szerencsére sikerült), az állandó étteremben, pláne gyorsétteremben evés eleve belassított ugyebár, és az említett “énidő” pedig nagyban hozzájárul azóta a lelkem békességéhez, és ahhoz, hogy mindig jókedvű legyek. Ehhez kellett a gyertyakészítés, amiről azt hittem, hogy fáradtságos lesz, de egyébként, a pipereporta.hu-val kicsit sem az. Végül úgy találtam, hogy még ez is megnyugtató része az egésznek. A gyertyakészítés folyamata, tehát maga kreáció is az. (Pedig úgy képzeltem el, ezzel csak megalapozom a későbbi lazulásokat)

Egy olyan valamit linkeltem az előbb nektek, ami egy webshop, és ahol minden alapanyag rögtön behúzható, de ha továbbmentek más irányba a Pipere Porta, linkelt oldalon belül, akkor más utakat is megtalálhattok saját lelki békétekhez. Vagy a kiteljesedéséhez, netán az aktív kikapcsolódáshoz. Vagy valami élvezhető, szemrevaló produktum létrehozásához.

Gyertyát készíteni nem túl bonyolult művelet, bár igazából csak rajtunk múlik minden. És az összes többi dolog is, amit a pipereporta.hu-n találunk. Saját magunk ügye, hogy mennyire bonyolítjuk. (Van, hogy direkt tesszük) Lényeg, hogy az eredmény legyen kielégítő, de úgy variáljuk a bemutatott webshop kínálata által a kreálás részleteit, a gyertyakészítés mellett mondjuk a szappankészítést, meg bármi ilyesmit, hogy végül egészen komplexen megjeleníthetjük és kiélhetjük önmagunkat abban, amit megalkottunk. Készíthetünk továbbá mindenféle egyéb kozmetikumot, csinálhatunk fürdőbombát, ami megint közismerten jó eszköze a nyugalom megtalálásának otthon, a mi kis szuverénünkben…

A lényeg nekem valami ilyesmi (ha össze kéne foglalni): pontosan olyanná varázsolom mostanság a Pipere Portával a saját otthonomat, amilyennek álmodni tudtam korábban életem minden percét. Illatosítók, gyertyák, és egyebek. A pipereporta.hu webshopja bármikor elérhető, gyorsan hozzák a dolgokat tőlük, és velem még sosem fordult elő, hogy hiányzott volna valami… Abban az értelemben sem hiányzott persze, hogy a kiszállítás, a csomagok tartalma mindig kifogástalan, bár elsősorban a webshop választékára gondoltam. Utóbbi olyan széles, hogy minden vágyunkat tényleg kiélhetjük. Minden hozzávalót megtalálunk, és mondjuk gyertyakészítés során a színezést, a dekorálást, és egyebeket végtelen variációban megvalósíthatunk.

Én így jutottam el tehát mostanában egy kívánt állapotba. Azonban van ennek egy megelőző stádiuma: vegyünk ki szabadságot, legyünk kicsit egyedül is. Előtte gondoljuk végig, mi lehet az, ami meghozhatja ezt az új korszakot, mert persze nem mindenkinek a diéta a megoldás. A gyertyakészítést viszont javaslom továbbra is mindenkinek. És tényleg nem a gyertyák készen való megvásárlását, hanem azoknak a dolgoknak az elkészítését, amire pontosan vágyunk. Mindig. Ez így tehát kettős élmény. Az alkotás végén a Jóisten is megpihent, és mind a kettő tett nagyon fontos volt ebben. Szerintem ezek megélése minket is megváltoztat idővel! Nagyon-nagyon jó irányba.