Nyilvántartott ételek

A barátommal mindig is rajongtunk a különféle kulináris élvezetekért. Ez nemcsak abban nyilvánult meg, hogy folyamatosan főzőműsorokat néztünk a TV-ben, hanem abban is, hogy mindig vadásztunk mindenféle ételfesztiválra, valamint gasztronómiai eseményre.

Ha megtudtuk pl., hogy rétesfesztivált rendeznek a hétvégén a tónál, máris szedtük a sátorfánkat, hogy mielőbb odaérhessünk a színhelyre.

Nagyon sok ételkülönlegességet volt már szerencsénk így megismerni.

Egyszer pl. egy francia finomságokat felvonultató eseményt rendeztek, és ott megkóstolhattuk a híres-nevezetes francia nemzeti eledelt (kis túlzással): a csigát.

Nem nőtt túlságosan a szívünkhöz a fogás, bár sokkal elviselhetőbb íze volt, mint ahogy azt előzetesen elgondoltuk.

Annak azért jobban örültünk, amikor finomabbnál finomabb fánkokat felvonultató food truckok özönlötték el az utcánkat.

Alig győztük megkóstolni az összes édességet.

Néha komolyan elgondolkozunk azon, hogy szünetet kéne tartanunk, mert a hedonizmus azért nem feltétlen tesz jót a testsúlyunknak például, de hát mindennek ellen tudunk állni, csak a kísértésnek nem.

Hasonlóan éreztük magunkat, amikor a roadrecord.hu nevű oldallal találkoztunk.

A barátomnak ugyanis útnyilvántartást kell vezetnie a saját autója céges használata miatt, így már régóta kerestük azokat az alternatívákat, amelyek megkönnyíthetnék a dolgát.

A roadrecord.hu egyébként egy nagyon sok hasznos és értékes információval ellátott oldal, amelynek segítségével bepillantást nyerhetünk pl. a kiküldetési rendelvény, a menetlevél, vagy az útnyilvántartó applikáció működésének rejtelmeibe.

A roadrecord.hu által elérhető útnyilvántartó alkalmazás azért is tekinthető előnyösnek, mert így garantáltan a NAV előírásainak és kritériumainak megfelelő nyilvántartást vezethetünk általa.

Ez pedig azt jelenti, hogy sokkal nagyobb biztonságban vagyunk, mint mondjuk, ha papíron, vagy Excelben írt útnyilvántartásról lenne szó, mert azok nem feltétlen felelnek meg a jogszabályi előírásoknak.

A roadrecord.hu-n az is jól láthatóan fel van tüntetve, hogy az útnyilvántartó applikáció nem pusztán telefonon érhető el: így nem kell azon idegeskedni, hogy a pici képernyőn nem tudjuk követni saját magunkat, hanem a laptopon, vagy a számítógép monitorján ugyanúgy megtekinthetjük megtett útvonalainkat.

Ráadásul, ezzel az alkalmazással amiatt sem kell aggódnunk, hogy nyomon követik minden egyes lépésünket.

Ugyanis mi magunk állíthatjuk be, hogy mikor legyen aktív az automatikus rögzítés, illetve mikor ne.

Arról nem is beszélve, hogy a roadrecord.hu alkalmazásában egy beépített NAV-ellenőr is dolgozik: ez pedig azt jelenti, hogy útvonalaink, útnyilvántartásuk automatikusan olyan ellenőrzésen esik át, hogy a valós ellenőrzésnél már semmilyen probléma vagy hiány ne merülhessen fel.

Mindezen kívül egy 14 napos próbaidőszak is adott számunkra, amennyiben még így sem lennénk teljes bizalommal az app iránt.

Ezzel pedig, mint bármely más szolgáltatás próbaidejében, megismerkedhetünk az alkalmazás előnyeivel.

Bár az ételek iránti szenvedélyünk nem mondható teljesen egészségesnek, a roadrecord.hu a bizonyíték arra, hogy ésszerű és hasznos dolgok irányába is tudunk elmozdulni.

Persze, ez nem jelenti azt, hogy emiatt szentté avattatnám magunkat, vagy, hogy ez olyan tiszteletreméltó lenne.

De hát, végső soron, semmi tisztelnivaló nincs egy olyan emberben, aki távol tartja magától a szenvedély minden fajtáját, legyen az hasznos, vagy haszontalan.