Repülőnaphoz nagyon jól jött egy méretes thermobox

Habár én magam nem vagyok pilóta, a repülés és a repülőgépek mindig is nagyon érdekeltek. Építettem maketteket, van távirányítós repülőm is, és a repülőgép-szimulátor videójátékokat is nagyon szeretem. Szerencsére a kisfiam is vevő a dologra, így nem kell teljesen egyedül hódolnom e hóbortomnak, a feleségem pedig nagyon megértő és támogató. Ezért van, hogy ha valahol elérhető közelségben repülőnapot tartanak, arra rendszeresen kimegyünk. Az ilyesmi rendszeresen egész napos program, tehát nem árt étellel és itallal is készülni. Persze, az ilyesmin szoktak kint lenni lángososok meg lacikonyhák, de ezek annyira drágák lettek, hogy úgy döntöttük, inkább otthonról viszünk ételt. Igen ám, csakhogy nem lehet egy egész napot szendviccsel kihúzni, illik ebédre valami meleget is enni. Ezért döntöttünk úgy, hogy egy thermobox remek lenne nem csak az ilyen napokhoz, hanem bármilyen más kiránduláshoz is. És sikerült is megtalálni a lehető legjobb beszerzési helyet is: a Hunnia Kristály weboldalát!

A thermobox egy nagyon hasznos eszköz, ha esetleg még nem hallottál volna róla. Ez egy zárható, rendkívüli hőszigetelő képességű doboz, ami hosszú órákon át képes melegen, vagy éppen tartani az ételt, így amikor eljön az ebédidő, csak elő kell venni belőlük a tárolódobozokat és már lehet is tálalni. A hőveszteségük minimális, csupán 2 °C óránként, tehát ha valamit olyan forrón teszel el, hogy most jött a tűzhelyről, az még 6-8 órával később is kifejezetten nagyon meleg lesz. Így meg tudjuk oldani, hogy előző este megfőzzük és kiporciózzuk a másnapi menüt, betesszük a thermoboxba, amit reggel csak be kell tenni a csomagtartóba és amikor megéhezünk, bármikor elő lehet belőle venni. Vannak kisebbek és nagyobbak attól függően, hogy milyen célra szeretnénk használni. Értelemszerűen ha egy üzemi konyháról visznek ételt egy külső helyszínre, akkor a nagyobb a célszerű, nekünk egy kisebb is elég volt.

A Hunnia Kristály oldaláról, annak ellenére, hogy főként vendéglátóhelyek ellátásával foglalkoznak, magánszemélyek is vásárolhatnak, tehát nem jelentett problémát a thermobox beszerzése. Különösebb gond nélkül meg tudtam rendelni, és futárszolgálattal kiküldték, csak át kellett vennünk. Minden túlzás nélkül állítom, hogy kitűnő befektetés volt, azóta is minden ilyen egész napos programra elkísér minket és sok-sok pénzt meg tudtunk spórolni azzal, hogy nem helyben kellett főtt ételt venni méregdrágán. Persze ehhez szükség van némi előre gondolkodásra és szorgalomra is, hiszen az a meleg kaja nem készíti el magát, de a hőszigetelő doboznak köszönhetően olyan forró marad másnapra is, hogy sokszor fújkálnunk kell.