Szabadtéri családi fotózás majd egy mennyei ebéd a tónál

Az egyik legidillibb tavaszi hétvégénket szeretném nektek elmesélni, amikor a címben is említett eseménysort élhettük át: szabadtéri családi fotózás volt, amit egy mennyei ebéd követett a tópartján, ahol a képek is készültek. Igazából nem is igazán tudom, hogy melyikkel kezdjem a mesélést, vagy hogy melyik kapjon nagyobb figyelmet a másiknál, mert mindkettő fantasztikus volt.

A szabadtéri családi fotózást követő éttermi látogatásunk egy vidéki kisvárosban volt, ahol semmi különös gasztronómiai élményre nem vártunk, de aztán mégis valahogy úgy jött ki a lépés, hogy belecsöppentünk egy nagyon is extra étterembe. Szimplán szerettünk volna egy jót enni nem horror áron, úgy, hogy azt a 4 éves kisfiúnk is élvezni tudja. Hát ennél jobban nem is választhattunk volna! Közvetlenül a tó partján volt egy kicsi étterem gyönyörű kilátással a tóra és az azt körülvevő erdőre. Gyönyörű zöld környezet, kellemes klíma és mindezek mellé izgalmas étlap. Bár nem vagyok nagy ismerősei a különböző szakkifejezéseknek, de amiket ott olvashattam azt gondolom, hogy egy hétköznapi étterem felhozatalában nem szerepelnek. Mindehhez pedig egyáltalán nem éreztem úgy, hogy itt most egy teljes heti menünk árát itt fogjuk hagyni, mert teljes mértékben a földön jártak az árazás tekintetében.

A férjem jércét rendelt én pedig vaddisznót kóstoltam, amit a közeli erdőből hoztak. Nagyon izgalmasnak találtam, hogy kifejezetten a helyi lehetőségekből dolgoztak és mindig aszerint változik itt (elmondásuk szerint) az étlap, hogy mit fognak a vadászok a környéken. A vaddisznó mennyei volt, szalvétagombóc volt hozzá és egy erdei gyümölcsös szósz. A férjem jércéje pedig fokhagymás volt és nagyon könnyű, friss és omlós. A kisfiunknak pedig simán tudtunk gyerekmenüt rendelni, amivel hármunk közül talán még az ételkülönlegességek ellenére is ő volt a legboldogabb. Egy ennyire finom étel még azt is feledtetni tudta volna, hogyha a megelőző program nem úgy sül el, ahogy egyébként azt elterveztük. Azonban legnagyobb örömünkre azt tudom mondani, hogy szuper volt a szabadtéri családi fotózás Szoboszlai Krisztivel!

Nagyon szerettük volna megörökíteni azt az állapotot, amikor a kisfiunk már jön-megy és cserfeskedik, de közben mégis pici és még nem az az igazi rosszcsont (amilyen később majd vélhetően lesz, ha magunkból indulunk ki). Igazság szerint már korábban is szerettünk volna egy ilyen tematikájú fotózást, csak valahogy úgy hozta az élet, hogy hamarabb nem volt rá lehetőségünk. Aztán egy ismerősünk által képbe került nálunk Szoboszlai Kriszti, aki igazán profi képekkel tudja megörökíteni a pillanatot. Miután kimondottan egy ismerősről és családjáról láttuk az általa készített fotókat, nem volt kérdés, hogy mi is a szoboszlaikriszti.hu oldalról rendeljük meg a fotózásunkat.

A szabadtéri családi fotózás manapság igen népszerű dolog, de ez nem jelenti azt, hogy elcsépelt, vagy drága. Háromféle csomag közül lehet választani Szoboszlai Krisztinél, amelyek a következők. Van egy alapcsomag, amely egy olyan kültéri fotózást tartalmaz, amelynek végeredményéül 10 db magas minőségű, retusált fotót kapunk meg digitális formában, valamint ezek közül 4 darabot fekete-fehér verzióban is elkészítenek nekünk teljes retussal. Természetesen ha ennél több fotó tetszene, arra is van lehetőség, hogy azokat is professzionálisan kidolgozza Kriszit, de ennek többletköltsége van az alap csomag kapcsán: fotónként 3500 forintot kell fizetni a soron kívüli darabokért. Ehhez már csak azt nem mondtam, hogy mennyibe kerül az alap csomag: 69 000 forintba.

Akinek az alapcsomag nem nyújtana kellő mennyiségű fotót, az választhatja az exkluzív csomagot, amelyért egy kicsit többet, egészen pontosan 99 000 forintot kell fizetni. Ezért az összegért egy olyan szabadtéri családi fotózást kapunk, amelynek végeredményéül egy 35 fotós digitális fotóalbumot kapunk retusált képekkel, amelyekből hetet meg is kapunk fekete-fehér kidolgozással is.

A legnagyobb csomag, amely a VIP csomag fantázianevet kapta a szabadtéri családi fotózások között 189 000 forintba kerül. Bár elsőre ez akár még soknak is tűnhet, de gondoljatok csak bele, hogy mennyi idő elmegy pusztán a fotók elkészítésével, majd a válogatással és csak azután jöhet a fotók kidolgozása. Ráadásul ennek a csomagnak az esetében 60 darab profi módon kidolgozott, retusált fotó készül el, amelyből 10 darabot fekete-fehér verzióban is megkaptunk – digitálisan, mint az eddigieknél. Amivel viszont még ennél is többet tud ez a csomag, az az, hogy 1 fő részére magában foglalja a sminket és frizurát – értelemszerűen az anyuka lesz a győztese ennek. Ezen felül pedig egy 20×20-as Fine Art fotóalbum is benne van ebben a csomagban, amelynek értéke 30 ezer forint. Szóval elsőre soknak tűnhet az ár, végeredményében mégis azt gondolom, hogy megéri.

A praktikum szempontjából érdemes néhány apróságot szem előtt tartani, ahogyan azt a szoboszlaikriszti.hu oldalon is tanácsolják. Például, hogy a kisgyerekek esetén érdemes oda időzíteni a fotózást, ahol a gyermek nem szokott aludni. Meg persze jó többféle ruhapárosítással készülni, amik lehetőleg mennek egymáshoz – az egész családban. Szóval több verziót is érdemes a táskába tenni, hátha az aktuális környezethez jobban illik egy másik blúz vagy ruha.

Ezeknek tudatában mi egy olyan szabadtéri családi fotózást választottunk, amelyben minden is benne van. Nem azért, mert ne találtuk volna elegendőnek a kisebb csomagok tartalmát, hanem azért, mert ez az első ilyen tapasztalatunk és elég időt szerettünk volna arra, hogy kibontakozhassunk. Krisztivel az első perctől kezdve gördülékeny volt a közös munka és egyáltalán nem voltunk feszélyezve a jelenléte által – ami egy idegen ember esetében azért előfordulhatott volna. Semmi ilyen gondunk nem volt, az egész fotózás során nagyon jól éreztük magunkat és nem csak a végeredmény az, ami miatt úgy gondoljuk, hogy megérte mindez, hanem maga az élmény miatt is. Nagyon jól szórakoztunk mindhárman, és alig várjuk, hogy visszatérjünk később, ha nagyobb lesz a kisfiúnk, vagy ha netán bővül a családunk.

Közben azt is megtudtuk, hogy nyers fotókat egyébként nem szokott küldeni senkinek, mert a formátum miatt nagyon-nagy méretűek, nehezen küldözgethetők ide-oda. Viszont azokra is gondol, akik mégis többet szeretnének hazavinni ebből az élményből. Így van két extra csomag a megrendelői igények alapján. Az egyikben 22 fotót a megszokott profi retussal készít el nekünk, majd ezen felül még 50 képet küld át szintén digitális formában, amelyek egy alap korrektúrát és egységes színezést kapnak. Ennek a csomagnak az ára 99 000 forint, amelyért így 72 db digitális fotó jár.

A másik csomagban pedig ugyanez a szisztéma kapható meg, csak éppen nagyobb darabszámokkal: 30 db profi retusált fotó és hozzá 100 db korrektúrázott és színkezelt kép egy csomagban, tehát összesen 130 fotót kapunk 139 000 forintért. Ez egyébként díjnyertes darabár, ha valaki vissza arányosítja.

A szabadtéri családi fotózás tehát örök emlék maradhat, hogyha valaki a megfelelő fotóst választja. Nem csak azért, mert a végeredmény magáért beszél, hanem azért is, mert egy ilyen élmény meghatározó családi mulatság lehet, ha mindenki önfeledtem tud szórakozni az adott közegben. Egy jó fotós ilyen atmoszférát teremt, márpedig Szoboszlai Krisztivel ilyen volt a közös munka. Ha kedvet kaptatok egy ilyen szuper fotós élményhez, akkor a szoboszlaikriszti.hu oldalon tájékozódhattok a többi fotózási lehetőségről és azoknak a díjazásáról is.

szabadtéri családi fotózás