Szárnyaljon szabadon a fantáziád pénzügyi kötöttségek nélkül

Végre szabad vagyok, mint a madár – ez a gondolat futott át az agyamon, miközben a gép a végtelen eget szelte. Tudtam, hogy most már számomra sincsenek határok. A repülés vége felé a pilóta megkezdte a leszállást, engem pedig végleg elfogott a nyugalom érzése.

14 évig alkalmazottként dolgoztam egy italnagykereskedésben. Számos hasznos tapasztalatot szereztem ez idő alatt, most pedig úgy éreztem, készen állok a fejlődésre, tanulásra, nagyobb szintű felelősségvállalásra. Persze csak a repülőút után, mert most még a pihenésé volt a főszerep. Régi vágyam volt ugyanis eljutni Mallorcára, de a kötött, napi 12 órás munkaidőm miatt ezidáig nem volt erre lehetőségem. Azt gondoltam, hogy vállalkozóként minden más lesz, ezért nem árt, ha feltöltődve, újult erővel veselkedek neki az előttem álló kihívásoknak, és teljesen véletlenül pont a felmondásom napján sikerült is szereznem egy oda szóló kedvezményes repülőjegyet.

Vakációmról visszatérve azonban szembesülnöm kellett azzal a ténnyel, hogy induló vállalkozásként az üzlettársamnak és nekem számos bizonytalansággal kell szembenéznünk, és nem is értünk egyet minden döntésben. Ő egy belvárosi üzlethelyiséget nézett ki, amelynek kicsit magasabb volt ugyan a bérleti díja mint annak, melyiket én preferáltam volna, de mivel ott a várható forgalom is nagyobb, megegyeztünk, hogy ott nyitjuk meg az új italboltunkat. A céges autók kapcsán viszont már nem sikerült ilyen könnyen dűlőre jutni. Segített végül a Flottauto Lizing nevű cég, de odáig el is kellett jutni! Mert addig fogalmunk sem volt ugyanis kezdetben, hogy hogyan alakul majd a megrendelések száma, és ezeket hosszútávon milyen eszközparkkal fogjuk tudni kiszállítani.

A könyvelőnk szerencsére könnyen átlátta a problémát és nagyon jó tanácsot adott. Azt javasolta, hogy vegyük igénybe a nyílt végű lízing pénzügyi konstrukciót, amely amellett, hogy kedvező adózási feltételek mellett alkalmazható, döntési szabadságot is biztosít. Mint azt a flottakezeles.hu oldalra vezető linken is láthatjátok, mindennek megvan a maga kockázata, de ez a cég, akihez a link tartozik, pont azért van, hogy kiszűrjük a legjobb lehetőséget. A könyvelőnk megbízhatónak tartotta őket és ilyen infók jöttek szembe a neten is, rájuk keresve.

Megtudtuk többek között, hogy a nyílt végű lízing a hagyományos lízing és a bérleti szerződés elemeit vegyíti. A futamidő időtartama alatt főleg az utóbbihoz hasonlít, mivel a gépjármű a lejáratig továbbra is a lízingbeadó tulajdonát képezi. Ezen időszak letelte után mi magunk dönthetünk a sorsáról, összesen 3 lehetőség közül választhatunk:

1. Megvásároljuk az autót, ez esetben a mi tulajdonunkba kerül

2. Kijelölünk egy vevőt, vagyis egy harmadik felet, akinek a lízingbeadó átadja a tulajdonjogot

3. Visszaadjuk a lízingbeadónak a lízingelt gépjárművet

Bár mindez nagyon jól hangzott, fontosnak tartottuk alaposan körbejárni a témát, ezért további kutatásba kezdtünk a FLOTTAUTO honlapján. Itt újabb számos kérdésünkre választ kaptunk, és még az esetleges kockázatokra is felhívták a figyelmünket a nyílt végű lízing kapcsán a cikkükben. Látszott, hogy valóban értik a dolgukat. Emiatt rájuk esett a választásunk ténylegesen és fel is vettük velük a kapcsolatot. Tényleg profi, felkészült csapat fogadta a megkeresésünket, és most már mi is az elégedett ügyfelek táborát erősítjük, miután sikerült megtalálni a számunkra leginkább megfelelő konstrukciót az egyedi igényeink figyelembevétel.

A vállalkozói lét valóban elhozta a repülés és a szabadság élményét számomra. Bár felelősségteljes döntéseket kell meghoznom, mindig nagy segítség, ha profikra bízzuk ilyen helyzetekben a legfontosabb feladatokat. Hálás vagyok, amiért ebből a helyzetből is tanultam és most már a céges autó költségeket is hatékonyan tudom befektetni a bevétel növelésébe. Bárhogyan is fejlődik tovább az üzletünk, a FLOTTAUTO-val egész biztosan hosszútávú együttműködést tervezünk.