A legmenőbb szakácsnő

Mindig is arról álmodtam, hogy mesterszakács leszek és sikerült is elérnem a célomat. Nőként ezt még nagyobb dolognak érzem, hisz hiába az a konvencionális, hogy otthon, a háztartásban a nők főznek és nem a férfiak, de a szakmában mégis hatalmas a férfiuralom. A legtöbb mesterszakács mind férfi. Gondolom, ez azért van így, mert nekik nem kell otthon is főzni, valamint a háztartás minden más csínjával és binjával foglalkozni, szóval van idejük bőven a szakmájukra koncentrálni. Én úgy döntöttem, hogy nem alapítok családot és mindenemet a főzésre tettem fel. Negyven pluszosan, a szakma csúcsán azonban elkezdtem érezni, hogy szükségem van valami extrára az életemben. Még mindig imádtam a munkámat, de valamin változtatni akartam. Aztán egyszer csak eszembe jutott, hogy mi lenne, ha motorozni kezdenék. Csak úgy a semmiből, teljesen megalapozatlanul jött az ötlet, hiszen nem is próbáltam még soha, de jó mókának tűnt belegondolni, hogy ezentúl nem négy keréken, hanem kettőn gördüljek fel az négycsillagos vendéglő felhajtóján, ahol dolgozom.

Mivel nem értek a motorokhoz, a tökéletes járgány kiválasztásában segítséget kértem ismerőseimtől és néhány szakértőtől is. Nem akartam elbaltázni a döntést. Ami azonban sokkal jobban aggasztott, az az volt, hogy milyen ruhában fogok majd munkába járni. Mi lesz, ha megizzadok? Be kell vallanom, hogy a lábam hajlamos a szagosodásra. Négy csillagosnak négy csillagos a vendéglő, ahol dolgozom, de mint a neve is mutatja, nem szállodáról van szó: öltözőnk volt, de tusolónk nem. Valahogy nem ment ki a fejemből, hogy mi lesz, ha túlságosan megizzadok majd? Akkor nem fogok tudni motorral járni munkába. Akkor meg mi értelme van megvennem? De hiába, a higiéniai nagyon fontos nálunk, szinte minden héten ellenőrzés van. Nem főzőcskézhetem a vendégeinknek izzadtság- és lábszagúan.

A motoros ruházat terén végülis egy távoli ismerősömtől kértem tanácsot Messengeren, aki motorozik, és gyakran tölt fel képeket magáról. Már rég feltűnt nekem, hogy mindig olyan jól néz ki és mindig tökéletes és menő motoros cuccokat visel. Ő ismertetett meg a SIXGEAR márkával. Patrióta énemnek mi sem tetszhetett jobban, mint hogy egy magyar márkáról van szó, aki ráadásul figyelembe veszi a vásárlóinak az elvárásait és az szerint tervezi a termékeit, nem feledkezve meg arról sem, hogy nem csak férfiak, de nők is motoroznak. Azonnal a SIXGEAR mellett döntöttem, tulajdonképpen anélkül, hogy élőben láttam vagy tapintottam volna bármit is tőlük. Nevezhettek bármilyen őrültek a döntésem miatt, de már akkor megőrültem, amikor kitaláltam, hogy ezentúl motorozni akarok, ez már csak a hab volt a tortán.

A budapesti üzletbe mentem el vásárolni, ahol a jó modorú eladó rengeteg információval látott el, sokszor bele is zavarodtam a sok információba, de ő mindig készségesen megismételt mindent. Valamint rengeteget kérdezett a motorozási szokásaimról (amikor akkor nem is nagyon voltak, inkább csak elképzelések) és a válaszaim alapján ajánlott nekem motoros ruhadarabokat.

Utólagosan a legjobban a Venture csizmát szeretem, mivel egy teljesen vízálló darabról van szó, ami marhabőrből készült textil betétekkel van ellátva és legyen bármilyen meleg az idő, a lában akkor sem bűzölög benne. Bátran léphetek be az öltözőbe és húzhatom le magamról, senkit nem ijesztek el vele.

Úgyhogy ruhák terén teljesen meg vagyok elégedve, szerintem soha nem is fogok más, külföldi márkák után nézni. Minek, ha itt van ez a remek hazai márka, ami tökéletesen kielégíti a vágyaimat és ráadásul honfitársaimat támogatom azzal, ha náluk vásárolok.

A motorozással is teljesen rendben vagyok már. Nem mondom, hogy nehezen indult a kapcsolatunk, hiszen végig nagyon szerettem és alig vártam, hogy megtanuljam, de azért kicsit döcögősen sajátítottam el a magabiztos irányítását a kétkerekű járgánynak.

motoros ruházat