Eladtuk a lakásunkat, bár kellett egy kis segítség előtte

A férjemmel imádunk együtt sütni és főzni. Hétvégén gyakran próbálunk ki olyan recepteket, amik igazi ínyenc ételek receptjei, mert szeretjük az újdonságokat. Ilyenkor több időnk van rá, úgyhogy szeretünk kísérletezgetni. Sokat szoktunk utazgatni, így más konyhák specialitásait is ki szoktuk próbálni, ami pedig nagyon ízlik, azt igyekszünk otthon is saját magunk elkészíteni.

Sajnos az előző lakásunkban nagyon kicsi volt a konyha és eléggé megnehezítette ez a feladatunkat. Azt kell sajnos mondanom, hogy úgy igazán sosem éreztük magunkat teljes mértékben jól ebben a lakásban. Ez még a nagyszüleim lakása volt, és amikor ők eltávoztak, akkor a lakást én kaptam meg, így be tudtunk költözni. Akkor ez nagyon jó ötlet volt, hiszen nem kellett albérletet fizetni, minden mocskos anyagiakat családon belül pedig elintéztünk ezzel kapcsolatban, így mindenkinek jó volt.

Aztán eljött az ideje annak, hogy egy másik lakásba költözzünk. Nem csak azért, mert nagyobb konyhát akartunk, hanem azért, mert már a jövőre is gondoltunk és ha megérkezik a baba majd valamikor, akkor olyan lakást szeretnénk, ahol elférünk kényelmesen. Ebben a lakásban meg ez minden lett volna, csak nem kényelmes. Úgyhogy osztottunk és szoroztunk, aztán a végén sikerült kimatekolnunk, hogy hogyan tudunk egy nagyobb lakást venni anélkül, hogy életünk végéig hitelt kellene fizetnünk. Na, mindegy, nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy a lakás eladásának volt egy kis bökkenője. Energetikai tanúsítvány nélkül már 2012 óta nem lehet lakást eladni, tehát a lakás anélkül nem eladható. Ezt egyikünk sem tudta, de szerencse, hogy olyan világban élünk, ahol az interneten már mindennek utána lehet nézni percek alatt.

Így találtunk rá erre a cégre, akik megoldották végül ezt a problémánkat. Amikor olvasgattam az oldalon az információkat a témával kapcsolatban, úgy döntöttem, hogy bizony ehhez segítségre lesz szükségünk. Az oldalon vélemények is vannak róluk, ami engem segített abban, hogy végül mellettünk döntsek.

Amit egyébként a témáról tudnod kell az az, hogy a saját energiafelhasználásunk nagyjából 40 százalékát a lakás fenntartására használjuk, emiatt pedig fontos az energiatakarékosság. Ennek az energetikai tanúsítványnak pedig az a célja, hogy tájékoztassa a vevőket a lakás vagy éppenséggel ház energetikai minőségéről. Tulajdonképpen, ha te is belegondolsz, akkor teljesen érhető, miért van erre most már kötelezően szükség.

Ők pedig akár 24 órán belül elintézik a dolgokat bárhol az országban. Még az is fel van tüntetve az oldalon, hogy lakások esetében már bruttó 13.990 forinttól megoldható a dolog, ami szerintem nagyon korrekt ár. Úgyhogy megbeszéltük, hogy felvesszük velük a kapcsolatot. Ez így is történt. Korrekten mindenről tájékoztattak minket, segítettek mindenben és hamar meg is csinálták a dolgokat. Amikor ez megvolt, intézni kezdtük a többi dolgot és büszke vagyok magunkra, mert egész hamar sikerült a lakást eladni. Azóta egy nagyobb lakásban lakunk, amit szépen berendeztünk, minden úgy van, ahogy mi szerettük volna. Itt már tényleg komfortosan érezzük magunkat és ez nagyon jó érzés.