Ezentúl mi is napelem rendszert fogunk használni

A főzés már évek óta a szenvedélyem. Nagyon szeretek a konyhában sürögni-forogni. Hallottam, hogy sokan vannak, akiket fáraszt a főzés, illetve minden nap problémát jelent a számukra, hogy mit főzzenek. Nekem valahogy ez sosem jelentett gondot. Mindig megnéztem, hogy mi van otthon, és igyekeztem abból összedobni valami finomat. Vagy esetleg kerestem valami jó receptet, és csak az után mentem el bevásárolni. Igaz nem szeretek és nem is nagyon szoktam recept után főzni, ugyanakkor nagy jó irányt tud adni. Megadja a kezdőlökést, és onnan úgy alakítom az ízeket, ahogyan én szeretném, és ahogyan tudom, hogy a családom is megeszi.

Mivel ugye elég sokat sütök, főzök, így elég nagyok szoktak lenni a számláink. Ez pedig főként a téli időszakban elég nagy problémát tud okozni. Gondolkoztunk a férjemmel, hogy mégis mi lenne a jó megoldás. Persze elsőre ő azt javasolta, hogy főzzek kevesebbet. Erre nekem az volt a reakcióm, hogy akkor ő barkácsoljon kevesebbet, hiszen a fúró is árammal működik. Igazából eszem ágában sem volt rákényszeríteni arra, hogy lemondjon a hobbijáról, és tudom, hogy ő sem várta volna el ezt tőlem. Így tovább gondolkodtunk és arra jutottunk, hogy napelem rendszert fogunk igénybe venni. Hallottuk, hogy egyre elterjedtebb ez a módszer az energia kiaknázására. Akkor még nem tudtuk, hogy mennyibe is kerülhet ez az egész, viszont azt sejtettük, hogy hosszútávon biztosan jobban meg fogja érni, mint ezeknek a hatalmas összegű számláknak a kifizetése.

Minél inkább foglalkoztatott ez a dolog, annál jobban feltűnt, hogy hány háznak a tetejére vannak ilyen elemek felszerelve. Voltak házak, amelyek mellett szinte nap, mint nap elsétálok, és eddig mégsem tűnt fel. Most viszont, hogy elkezdtem kémlelni a tetőket egyre inkább szembetűntek ezek.

Mivel nem tudtam, hogy mégis mi honnan szerezzük be ezeket az elemeket, úgy döntöttem, hogy becsengetek az egyik lakásba és megkérdezem, hogy ők honnan vásárolták meg őket. Nagyon segítőkészek voltak, és elmondták, hogy ez egy kicsit komplexebb folyamat, mint egy egyszerű vásárlás, hiszen a háznak magának is meg kell felelnie ehhez. A szakemberek mindet elintéznek, nekünk csak fel kell vennünk velük a kapcsolatot. Megadta az oldaluk címét, ahol szerepel az elérhetőségük is, és azt javasolta, hogy első körben ezt nézzem meg. Még aznap megnéztük és elcsodálkozva tapasztaltuk, hogy mennyire információ szerepel itt. Volt is mit átolvassunk, áttanulmányozzunk. Például olyanról is olvastunk, hogy ez pontosan miként működik, illetve arról, hogy amikor felmérik a háza alkalmasságát és a helyszínt, akkor mit is néznek. Eddig mindig panaszkodtam amiatt, hogy olyan helyen van a lakásunk, hogy egész nap süti nap. Mindig is szerettem volna, ha nagy fák veszik körbe. Most azonban nagyon örülök neki, hogy mégsem történt úgy, hiszen így semmi nem akadályozza a tetőt, hogy megfelelő napsugarat begyűjtsön.

Mindezek után úgy döntöttünk, hogy árajánlatot kérünk. Ez is ugyanezen az oldalon megtehettük. Több helyen is megjelenik az árajánlatkérés narancssárga gombocska, amire ha rákattintunk, akkor ledob az oldal aljára, ahol egy rövid űrlapot kell kitöltenünk. Meg kell adni, hogy mennyi az éves áramfogyasztásunk, a nevünket és az elérhetőségünket, ki lehet választani, hogy hol hallottunk róluk, és akár még egy rövid üzenetet is mellékelhetünk. Később ők fognak minket keresni a megadott telefonszámon.

Már időpontot is egyeztettünk, hogy mikor fognak jönni, felmérni a terepet. Remélem minden rendben lesz, és felszereltethetjük a napelemeket.napelem rendszer