Fürdőszoba csempe ötletek a konyhából

Az elmúlt időszakban sokat fejlődött a főzési tudományom. Elég sok időt töltök a konyhában, valamint megteszek mindent azért, hogy a lehető legízletesebb ételeket készítsem el. A legutóbbi szörnyű felismerés óta, amikor Marcival, a pasim gyerekkori barátjával találkoztunk, és ráébredtem, hogy közel sem vagyok akkorra szakavatott szakács, mint ahogy én azt képzelte, csak növekedett a lelkesedésem.

Éppen akkor is főztem, amikor nagytatám felhívott, hogy tanácsot kérjen tőlem. Sokszor úgy érzem, hogy a nagyszüleim jó dolgukban nincs, amit csináljanak, mivel most az elképesztően jó állapotban lévő lakásukat kezdték el renoválni. Elmondásuk szerint vágynak valami környezetváltozásra, de mivel nem szeretnének elköltözni, felújítják a lakásukat. Kezdetben azt hittem, hogy csak a bútorokat cserélik le, de nagytatám a fürdőszoba csempe miatt telefonált.

Nagytata hosszan, részletesen mesélt nekem a fürdőszobájuk átalakításáról, és csak jó idő után tért a tárgyra, miszerint nagymamával fürdőszoba csempe ötletek azok, amikre várnak tőlem. Jól tudom, hogy a csempe és a padlólap a fürdőszoba enteriőrjének az egyik leghangsúlyosabb része, ezért nem mertem meggondolatlan választ adni, inkább megígértem, hogy utána keresek a neten.

fürdőszoba csempe ötletek

Néhány perc alatt találtam egy nagyon jó kis oldalt, ahol mindent megtudtam, amire kíváncsi voltam. Én kezdetben csak a csempék színén gondolkodtam, de rájöttem, hogy a szabványméretre, az alakzatra, a mennyiségre, valamint a kopásállóságra is figyelni kell a döntés során.

Természetesen jól ismerem a nagyszüleim fürdőszobájának a sajátosságait, így könnyen el tudtam dönteni, hogy a nagyméretű csempék passzolnak jól a tágas fürdőjükhöz, valamint bármilyen színt választhatnak. Én a föld színeit preferálom, mivel szerintem a modern, ízléses fürdőszobákban a barna árnyalatai állják leginkább meg a helyüket.

Nagytata következő hívásakor már el tudtam mondani neki a fürdőszoba csempe ötleteimet. Kiemeltem, hogy nagyon figyeljenek a minőségre: minél sötétebb, vörösebb a csempe vagy padlólap hátulja, annál rosszabb a minősége. Tehát a tartós burkolatok hátulján a nyers kerámia színét, a világos, fehérbe hajló árnyalatokat kell keresniük. Emellett felhívtam a figyelmét arra is, hogy vásároljanak tartalékcsempét is, az esetleges csőtörésekre.

A nagyszüleim meglepődtek, hogy micsoda fürdőszoba csempe szakértő lett belőlem. Csak nehogy ezzel is úgy járjak, mint a nagy főzési tudományommal…