Most már a cégalapításról is van fogalmunk

Nemrég a kollégáimmal voltam ebédelni egy étteremben. Úgy döntöttünk, hogy arra a hétre elég jól álltunk már a munkával, úgyhogy megérdemeltük, hogy egy-két órára elmenjünk közösen ebédelni valahova. Néha szoktunk ilyen csinálni, amikor elég jól állunk a munkával és belefér egy-két óra szabad, amit ilyenkor beszélgetéssel vagy pont egy ilyen ebéddel tölthetünk.

Teljesen jól elvoltunk, beszélgettünk, szóba jött az is, hogy a főnököm hogyan alapította a céget. Belegondolva abba, hogy én már öt éve itt dolgozom, a cég meg legalább 12 éves…az idő csak úgy elszáll a fejünk felett. Elmesélte, hogy egyébként sok mindennek utána kell járni, nem csak hasraütésszerűen megy a dolog. Még az volt a szerencséje anno, hogy egy nagyon jó barátjának a párja könyvelő volt és ő sokat tudott segíteni a jogi dolgokban. Azt hiszem, ő azóta is a cég könyvelője.

Aztán mesélte, hogy van egy haverja, aki nemrég ugyanúgy cégalapításra adta a fejét, és mutatott neki egy céget, akik segítettek neki megalapítani a saját kft-jét. A topcegalapitas.eu/kft-alapitas oldalon mindent el lehet olvasni a céggel kapcsolatban. Hogyan dolgoznak, tehát milyen csomagjaik vannak, ugyanis náluk van háromféle csomag, ami közül lehet választani és mindegyiknél fel van sorolva, hogy mi tartozik bele, milyen ügyintézés.

Kíváncsiságból megnéztük ebéd után mi is az irodában gépről ezt a céget és igazán szimpatikusnak tűntek. A Gross Office Kft. pontosan azzal foglalkozik, amiről akkor beszéltünk. Illetve cégalapítás mellett ott van még a székhelyszolgáltatás és a cégmódosítás is.

Ráadásul egy GYIK, vagyis gyakran ismételt kérdések topic is van az oldalon, amiből csomó érdekességet meg lehet találni. Már ettől okosabbak lettünk a kollégáimmal, érdekességképpen megnéztük a csomagokat is, amik közül választani lehet náluk. Három féle van és mindegyiknél fel van sorolva, hogy mi tartozik abba a csomagajánlatba.

Igaz, egyelőre egyikünknek sem áll kitűzött célként a szeme előtt, hogy céget alapítson, de ha esetleg úgy alakul, hogy munkánkból kifolyólag legalább egy minimális szinten érteni kellene ehhez – mert mondjuk egy olyan ügyfél jön, akivel akár erről is beszélni kell, mert hasonló témakörrel foglalkozik -, akkor legalább nem ülünk ott kukán. Meg ha olyan ismerősünknek kell majd segítség, aki egyszer ilyenbe vágná a fejszéjét, akkor legalább tudunk segíteni, hogy van egy ilyen cég, ami tud segíteni a cég alapításban.