Orvosi táska az étteremben

Imádok enni, imádom a gasztronómiát, és ennek okán már rengeteg étterembe megfordultam a sarki kifőzdéktől kezdve az egészen rangos éttermekig. A különbség nem csak az étel minőségében, magában az étteremben, a tálalásban, az árakban, az ízekben és a kiszolgálásban nyilvánul meg. Az étterembe látogató emberek is nagyban befolyásolják egy hely megítélését. A legjobban menő, legdrágább éttermekben például kínosan ügyelni kell arra, hogy mit vesz fel az ember, mert ha túlságosan alulöltözött a helyhez képest, elképzelhető, hogy nem fogják beengedni. Ugyan én még sosem jártam így, de nem is olyan régiben tanúja voltam egy ilyen esetnek.

Szerencsésnek mondhatom magamat, hogy a fővárosunk egyik legnevesebb éttermébe kaptam vacsorameghívást. Az alkalomhoz és a helyhez illően fel is öltöztem, és egy elképesztően finomat ettem a helyen. Önmagában ebből még nem lenne akkora nagy sztori, de nem olyan messze ültünk az ajtótól, így szem és fültanúja voltam annak, hogy a főpincér akadékoskodik, mikor egy férfi farmerben és egy egyszerű pólóban akart beülni a foglalt asztalához. Nem volt nála sok minden, egy sima fekete szövetkabát, és egy látszólag is nagyon furcsa táska, amit végül meglobogtatva a főpincér elnézést kért és az asztalához kísérte. Kicsit értetlenül álltam a helyzet előtt. Tudom, hogy nem minden az öltözék, de akkor is vannak helyek, ahol illik szép ruhában megjelenni.

A velünk vacsorázó társaságból az egyik férfi mondta meg, hogy az Úrnál egy orvosi táska van, és valószínűleg orvos. Talán ezért nincs szépen felöltözve, talán éppen életet mentett, nem lehet tudni. De az orvosi táskát látva a pincér megenyhült, és mégis az asztalához vezette. Nem mindegy, mit dolgozik az ember, és furcsa, hogy egy ilyen jelentéktelennek tűnő kiegészítő is mennyit dob az ember megítélésén. Egy orvosi táska elég, hogy máris elismerje valaki.

Amint hazamentünk, leültem a gép elé, és elkezdtem keresgélni orvosi táska után. Nem mintha annyira nagy szükségem lett volna rá, csupán kíváncsiságból kerestem. Találtam is egy honlapot, ahol rengeteg orvosi táska kapható, más egyéb bőrárukkal egyetemben. Kicsit mélyebben beleástam magamat a dologba. Orvosi táska ugyan nem kell nekem… de eszembe jutott az egyik kollégám lánya, aki az orvosi egyetemre jár. Jön a karácsony úgy is, talán neki jó ajándékötletet adhat a táska. El is küldtem neki, és jött is a válasz, hogy köszöni szépen az ötletet, valószínűleg egy orvosi táska fogja várni a lányát a fa alatt. Már csak az a kérdéses, hogy melyik a sok közül. Persze nem hagytam egyedül őrlődni a dolgon, segítettem neki, és én is beszálltam a lázas válogatásba. Minőségi bőrből készült orvosi táskák, magyar származással. Elég prémiumnak tűnik, és azt hiszem, még ha nem is vagyok orvos, talán örülnék egy ilyen táskának. Kifejezetten női táskából csak egy volt, így úgy határoztunk, egy uniszex darabot fog rendelni neki, abból viszont már bőven akadt a kiválasztott honlap, a bagbox kínálatában. Miután sikeresen kiválasztottunk egy megfelelőnek tűnő darabot, azért rákérdeztünk a tapasztalatokra egy közösségi oldal egy csoportjában. Viszonylag nagy összegű vásárlásról van szó, szóval mindenképpen biztosak akartunk lenni benne, hogy a megfelelő helyről szerezzük be a táskát, ami egész életében elkísérheti a kollégám lányát.

Nekem már van tapasztalatom ilyesmiben, rendszeresen szoktam mások véleményei alapján boltokat választani, és most sem lőttünk vele mellé. Mindenki azt nyilatkozta, aki kommentelt, hogy nagyon profi a csapat, a termékeik nagyon jó minőségűek, és vállalnak garanciát is, illetve ha nem tetszik, amit választottunk, vissza is lehet küldeni, és ebből nem is csinálnak problémát, mint néhány más hasonló bolt esetében. Minket teljesen meggyőzött a sok pozitív értékelés, így a kollégám meg is rendelte az orvosi táskát. Maga a vásárlás elképesztően gyorsan zajlott, mint ahogyan az elvárható egy online vásárlás során. Az orvosi táska rekord gyorsasággal, pár nap alatt megérkezett, a kiszállításért sem kellett fizetnünk. Egyébként erre is le lehet szűrni a keresése eredményeit, ha valaki nem szeretné kifizetni az amúgy olcsó szállítást, akkor válogathat a csak ingyenes szállítású termékek között is.

A kollégám osztotta az előzetesen megismert véleményeket, Ő is maximálisan meg van elégedve. A táska tapintása nagyon kellemes, a bő magas minőségű, a kivitelezés is nagyon igényes, így máskor is jó szívvel, és nyugodtan rendel majd onnan. Ahogyan én is. Már ki is néztem pár ajándékot a családnak, amikre le fogok csapni, hiszen annyi mindent árusítanak, hogy a családunk minden felnőtt tagjának egyszerűen tudok majd ajándékot szerezni. És külön örülök, hogy webshopról van szó, mivel így nem kell a karácsonyi őrületben elmennem bevásárolnom, csak otthonról a székemből el tudom majd intézni az egészet. Amúgy sem szeretek annyira vásárolni, főleg ilyenkor, decemberben nem, amikor mindenhol rengetegen vannak.